Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Β. Χατζηλάμπρου: Η παραγωγή φράουλας μπορεί να είναι αποτέλεσμα δίκαιης εργασίας

Β. Χατζηλάμπρου: Η παραγωγή φράουλας μπο...

Ο βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των μεταναστών εργατών γης

Στη Μανωλάδα βρέθηκε χθες ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, μαζί με τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Θεανώ Φωτίου, συμμετέχοντας στη δράση αλληλεγγύης προς τους εργάτες γης, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της κίνησης «Αλληλεγγύη για όλους» και τη συμμετοχή φορέων από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αθήνα.

Οι αλληλέγγυοι μοίρασαν τρόφιμα προς τους εργάτες γης της περιοχής και συζήτησαν μαζί τους για τις συνθήκες εργασίας τους αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η κατάσταση να τροποποιηθεί.

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου τόνισε, μεταξύ άλλων, στη σύντομη ομιλία του:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έπρεπε να αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο αυτά (σ.σ. τα θέματα). Δηλαδή, εάν αποτελεί ιδιαίτερο προϊόν η φράουλα, οφείλει δίπλα να έχει βιώσιμες συνθήκες για τους ανθρώπους που δουλεύουν, καθώς και εργασία πληρωμένη δίκαια – όσο δίκαια μπορεί να είναι πληρωμένη η κάθε εργασία.

Δεν μπορεί, όμως, να είναι προϋπόθεση η κλοπή του ιδρώτα με αυτόν τον τρόπο, και να λέμε ότι έχουμε εξαιρετικά προϊόντα, όπως η φράουλα. Από αυτή την άποψη, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έπρεπε να υπάρχει ένα ειδικό συμφωνητικό με τους ανθρώπους, παραγωγούς και εργάτες, έτσι που σε κάθε κεσεδάκι να γράφει ότι είναι «αποτέλεσμα δίκαιης εργασίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις