Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία η αποστολή αλληλεγγύης στους εργάτες γης της Νέας Μανoλάδας - Πολλοί Πατρινοί στο πλευρό τους - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με επιτυχία η αποστολή αλληλεγγύης στους...

Νέα κινητοποίηση την Παρασκευή

Αποστολή αλληλεγγύης στους εργάτες γης της Νέας Μανoλάδας οργάνωσε χθες η «Αλληλεγγύη για όλους», σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας και την Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Πάτρας κ.α.

Αναλυτικότερα, την αποστολή αποτελούσαν γιατροί και εθελοντές από τα κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης Αθήνας-Κορίνθου-Πάτρας, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπουργείου οικονομικών, εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ, το Ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά, η κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό», το Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, μέλη της Ένωσης μεταναστών Εργατών και του ΚΕΕΡΦΑ.

Το «ραντεβού» των φορέων και των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στη χθεσινή δράση είχε δοθεί στον καταυλισμό των εργατών από το Μπαγκλαντές στον οποίον σημειώθηκαν, πέρυσι τον Απρίλιο, τα αιματηρά επεισόδια, ενώ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το λεωφορείο της «Αλληλεγγύης για όλους» ενώθηκε με τους φορείς και τους εθελοντές από την Πάτρα και την Ηλεία που βρισκόταν στο σημείο από νωρίς, μοιράζοντας τρόφιμα και φάρμακα και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους αλλοδαπούς εργάτες σε όλους τους τομείς.

«Είμαστε στο πλευρό τους» Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» η βουλευτής Ηλείας κα Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα γίνεται μια προσπάθεια η οποία είναι και συμβολική αλλά και ουσιαστική. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να προσφέρουμε βοήθεια στους μετανάστες από το Μπαγκλαντές, από τη μια μεριά τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειαστούν σε υλική βοήθεια και από την άλλη θέλουμε να δείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό τους και ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο με την δίκη που γίνεται στην Πάτρα και που έχουμε κάποιες δυσκολίες, να δούμε πως θα εξελιχθεί.

Από τη μεριά μας έχουμε κάνει διάφορες προσπάθειες ως προς το θέμα της προσθήκης ενός ακόμα διερμηνέα, είμαστε και σε επαφή και με την πρεσβεία του Μπαγκλαντές.

Πρέπει να είμαστε στο πλευρό τους και να τους βοηθάμε μέχρι να εξομαλυνθούν τα προβλήματα και να βρεθεί ή λύση τους».

Από την πλευρά της. η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κα Μαρία Κανελλοπούλου είπε: «Υπερασπιζόμενοι αυτούς τους ανθρώπους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες τους εργαζόμενους, υπερασπιζόμαστε το σκοτεινό μας μέλλον γιατί λίγο απέχουμε από την πραγματικότητα να μας πυροβολούν όταν ζητούμε τα χρήματά μας.

Ήδη μας απολύουν, ήδη μας λένε ότι υπάρχουν 300 άμα δεν σου αρέσει, ήδη έχουμε συνθήκες ελαστικής εργασίας απλωμένες σε όλη τη χώρα. Άρα είναι το τελευταίο στάδιο.

Αυτή η δίκη πρέπει να κερδηθεί. Είναι υπόθεσή του μέλλοντός μας. Δεν είναι ξένοι, είμαστε εμείς.

Γι’ αυτό το λόγο, η παρουσία μας εδώ έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Πρέπει να απλώσουμε το χέρι σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι, είναι γραμμένοι στις μαύρες λίστες πολλών γιατί είναι αυτοί που διεκδίκησαν να πληρωθούν για τη δουλειά τους».

Παράλληλα, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κα Θεανώ Φωτίου είπε στην εφ. «Πατρίς»:

«Η «αλληλεγγύη για όλους» είναι ένας επικοινωνιακός κόμβος εκατοντάδων δομών σήμερα. Αυτό κυρίως θέλουμε να δείξουμε, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι τους.

Εκατοντάδες δομές σε όλη την Ελλάδα, άνθρωποι, κοινωνικοί φορείς και κόμματα είναι στο πλευρό τους.

Η δίκη θα τους δικαιώσει, αυτοί οι άνθρωποι θα δικαιωθούν, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ήταν ένα έγκλημα. Θα είμαστε δίπλα τους κάθε στιγμή».

«Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ο αγώνας»! Μιλώντας στην εφ «Πατρίς» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου είπε:

«Νομίζω ότι ο αγώνας για δικαιοσύνη δεν δίνεται μόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων της Πάτρας. Γίνεται σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αυτή την έκφραση αλληλεγγύης και αγώνα για δικαιοσύνη έχει η δικά μας συμμετοχή εδώ. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με συνθήκες Μανολάδας θα έπρεπε να τον είχαν απορρίψει ήδη από την περίοδο που συζητάγαμε πιο πριν.

Να βρούμε τρόπο να είναι οι άνθρωποι εδώ νόμιμοι, με χαρτιά και ο κόκκινος χρυσός να βγαίνει με δίκαιη εργασία». Από την πλευρά του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας κ. Μάκης Μπαλαούρας τόνισε:

«Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα θα δούμε μια παρόμοια σκηνή στο Οχάιο της Αμερικής με Έλληνες μετανάστες που δούλευαν στους σιδηρόδρομους και στη συλλογή των πορτοκαλιών με τέτοιες άθλιες συνθήκες όπως σήμερα εδώ.

Το μόνο όπλο που έχουμε και για τους μετανάστες και για τους Έλληνες εργάτες και για τους έλληνες που δεν έχουν από πού να πιαστούν για να ζήσουν, είναι η αλληλεγγύη μας, η μαζικότητα, η συλλογικότητα και ο αγώνας».

Νέα κινητοποίηση την Παρασκευή!

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη νέα κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας απηύθυνε, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» η συντονίστρια της Τοπικής Επιτροπής της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Πάτρας κα Τώνια Λαχανιώτη.

Συγκεκριμένα, η κα Λαχανώτη είπε: «Αυτή η εβδομάδα που μας έρχεται θα είναι η σημαντικότερη εβδομάδα της δίκης. Την Παρασκευή λοιπόν στις 25 Ιουλίου καλούμε τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Πάτρα.

Η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ο ΣΥΡΙΖΑ και πάρα πολλοί φορείς και συλλογικότητες της πόλης σε πανκινητοποίηση. Θα είναι η μέρα που θα γίνουν οι αγορεύσεις και της Εισαγγελέως και της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων.

Καλούμε όλους λοιπόν έξω από τα Δικαστήρια Παρασκευή 25 Ιουλίου, στις 9 το πρωί».

Τέλος, ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας κ. Πέτρος Κωνσταντίνου είπε:

«Αν οι εργάτες γης μπορούν να πυροβολούνται και τα αφεντικά τους να αθωώνονται αυτή είναι μια απειλή για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες κάθε εργάτη που παλεύει σήμερα για δικαιώματα και που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Πρέπει να είμαστε στο πλευρό των εργατών γης της Μανολάδας, να αποκτήσουν χαρτιά, νομιμοποίηση, πρέπει να μένουν σε ανθρώπινα σπίτια και όχι σε παράγκες, να έχουν ζεστό νερό, φαγητό, πλυντήρια.

Είναι ώρα όλοι οι εργαζόμενοι οι εργάτες γης ντόπιοι και μετανάστες να μπουν μαζικά στα συνδικάτα».

 

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις