Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιόρτασαν Τρεχλό, Σούβαρδο και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στην Πάτρα

Γιόρτασαν Τρεχλό, Σούβαρδο και το μοναστ...

Χθες Κυριακή 20 Ιουλίου που τιμάται η μνήμη του Προφήτη

Την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, στον Προφήτη Ηλία Τρεχλού Καλαβρύτων, σύσσωμο το χωριό ανέβηκε μέχρι το γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που πανηγύριζε για να προσκυνήσει την χάρη του.

Με το πέρας της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας και την αρτοκλασία που ακολούθησε, όπου προεξήρχε ο πατήρ Γεώργιος Τζελέπης, ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος του Τρεχλού παρέθεσε γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους, όπως γράφει το kalavrytanews.gr, απ' όπου και η φωτό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί δημοσίως για ακόμα φορά τον Παναγιώτη Τσίχλα και την οικογένειά του για την προσφορά του κρέατος, την οικογένεια της Χρυσούλας Νικολοπούλου για την προσφορά της γίδας στην λαχειοφόρο καθώς και για τον καθαρισμό της Εκκλησίας καθώς και όλους όσους προσέφεραν στην επιτυχία της εκδήλωσης

Στο μεταξύ μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη για τον Προφήτη Ηλία έγινε και στο γραφικό Σούβαρδο Καλαβρύτων, στα 1250 μέτρα υψόμετρο, στους πρόποδες του Χελμού. Στην κεντρική εκκλησία του χωριού που είναι αφιερωμένη στον Προφήτη Ηλία τελέστηκε Θεία λειτουργία και αρτοκλασία, προεξάρχοντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Καπετανόπουλου από την Παραλία Πατρών. Ακολούθησε αρτοκλασία, λιτάνευση της εικόνας και κέρασμα στην πλατεία του χωριού, κάτω από τον γεροπλάτανο.

Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού ήταν η γυναικεία ιερά μονή του Προφήτη Ηλία λίγο πιο πάνω από το 409 πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο που το σαββατοκύριακο πλημμύρισε από πιστούς. Στις Θείες λειτουργίες που τελέστηκαν, χοροστάτησαν ο αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής, ηγούμενος της Μονής Γηροκομείου και ο αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Στελλάτος από την ενορία του Αγίου Νεκταρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις