Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Λουόμενοι και... αυτοκίνητα!

Ηλεία: Λουόμενοι και... αυτοκίνητα!

Στο Κατάκολο

Το μπάνιο τους ανάμεσα στα αυτοκίνητα που περνούν από την παραλιακή οδό της περιοχής του Κατακόλου, κάνουν οι εκατοντάδες τουρίστες που επιλέγουν το Κατάκολο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, οι οποίοι, όπως ανέφεραν στο patrisnews.com, δεν μπορούν να απολαύσουν με ηρεμία τη θάλασσα τις ώρες που σταματούν στο Κατάκολο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τόσο οι τουρίστες όσο και οι Έλληνες λουόμενοι της παραλίας του Κατακόλου, η διέλευση των οχημάτων από το σημείο, εγκυμονεί κινδύνους για τους ίδιους και τα παιδιά τους ενώ ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δοθεί μια λύση, για τις περιπτώσεις εκείνες που κάποιοι ασυνείδητοι οδηγοί, δεν προσέχουν το σημείο και περνούν με υπερβολική ταχύτητα μέσα από την παραλία του Κατακόλου.

Μάλιστα, αρκετοί τουρίστες, θεωρούν ασυνήθιστο, το γεγονός της διέλευσης των αυτοκινήτων μέσα από την αμμουδιά και οι επαγγελματίες επισημαίνουν πως εκείνο που θα μπορούσε να γίνει, είναι να ισχύσουν ορισμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν από τη μία στα αυτοκίνητα να διέλθουν την παραλιακή οδό και από την άλλη στους τουρίστες και τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν ανενόχλητοι το μπάνιο τους στην συγκεκριμένη παραλία.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν στελέχη της αγοράς του ευρύτερου χώρου του Κατακόλου, θα μπορούσε, προς διευκόλυνση όλων να δημιουργηθεί ένα πάρκινγκ στο σημείο, εκτός της αμμουδιάς, ώστε όσοι πελάτες θέλουν, να προσεγγίζουν τα εστιατόρια που λειτουργούν στην παραλία, αλλά και οι τουρίστες ή οι λουόμενοι που θα επιλέγουν την παραλία για το μπάνιο τους, να μπορούν να απολαμβάνουν τη θάλασσα ήρεμα και χωρίς κινδύνους.

 

Ντέιβιντ Άνινγκ, Άγγλος τουρίστας

«Το θεωρώ ασυνήθιστο!...»

«Στο σημείο εδώ δεν είναι ευχάριστος ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα την στιγμή που προσπαθείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το μπάνιο σου. Το θεωρώ ασυνήθιστο αυτό, γιατί δεν το βλέπεις συχνά μέσα από την παραλία να περνούν αυτοκίνητα. Έχω έλθει και πάλι πριν από τέσσερα χρόνια εδώ αλλά τότε είχα επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία και αυτή τη φορά επέλεξα να κάνω μπάνιο εδώ».

 

Νίκος Κοιλιομενιάτης, κάτοικος

«Υπάρχουν κάποια μηχανάκια που πηγαίνουν με υπερβολική ταχύτητα εδώ αλλά εμείς σαν κατάστημα τι πρέπει να κάνουμε; Να καθίσουμε με μια ταμπέλα να τους λέμε να πάνε με 20 χλμ; Πού είναι η αστυνομία ή το Λιμεναρχείο; Θεωρώ πως θα πρέπει να υπάρξει μια σωστή κυκλοφοριακή ρύθμιση στην περιοχή ώστε και τα αυτοκίνητα να περνούν από το σημείο αλλά και οι τουρίστες να απολαμβάνουν με ασφάλεια το μπάνιο τους».

 

Δημήτρης Γκάγκος, επαγγελματίας

«Τα αυτοκίνητα δεν δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα με τη μόνη διαφορά πως υπάρχουν ορισμένοι ασυνείδητοι που περνούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα από εδώ. Αν κλείσει η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα έχουμε πρόβλημα στα μαγαζιά μας. Θα πρέπει να υπάρξουν σωστές και συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ώστε να μην δυσαρεστούνται ούτε οι τουρίστες αλλά ούτε και ο κόσμος που περνά από την παραλία για να κάνει τη βόλτα του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις