Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιος είναι ο πάμπλουτος Ηπειρώτης που πούλησε την Οξιά;

Ποιος είναι ο πάμπλουτος Ηπειρώτης που π...

Είναι ένας από τους πιο πλούσιους ομογενείς της Αυστραλίας καθώς η περιουσία του ξεπερνά τα 540 εκατ δολλάρια.

Πρόκειται για τον ομογενή Χάρη Σταμούλη, η περιουσία του οποίου ξεπερνάει σήμερα τα 540 εκατ. δολλάρια.

Ο ομογενής κροίσος έχει ρίζες από την Ηπειρο, είναι επικεφαλής του κολοσσού Stamoulis Group και ιδιοκτήτης του συγκροτήματος «Vogue» στην περιοχή Σάουθ Γιάρα της Μελβούρνης.

Κατέχει επίσης τον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ που εκπέμπει στην Αυστραλία, την εφημερίδα «Τα Νέα» που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ομογενείς της μακρινής ηπείρου, αλλά και ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Αθήνα.
Ο ίδιος μέχρι και πριν από ένα χρόνο ήταν ιδιοκτήτης του νησιού Οξιά το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, μεταξύ Αστακού και Ιθάκης, το οποίο πλέον έχει περάσει στα χέρια του εμίρη του Κατάρ!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του Χ. Σταμούλη διατηρούσε εδώ και αρετά χρόνια φιλικές σχέσεις με τον Εμίρη του Κατάρ, ενώ ο δεύτερος είχε εκφράσει πολλάκις το ενδιαφέρον του για την απόκξτηση της Οξιάς.
Τελικά πέρυσι το deal κλείστηκε, ενώ το τίμημα ανήλθε στα 5 εκατ ευρώ.

Το πιο ακριβό σπίτι στη Μελβούρνη
Προ ετών ο Χάρης Σταμούλης απέκτησε το ακριβότερο σπίτι της Μελβούρνης, καταβάλλοντας το ποσόν των 25 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξασφάλιση της πρώην οικίας της οικογένειας Μπέϊλιου, στο αριστοκρατικό Toorak της Μελβούρνης.

Το σπίτι βρίσκεται σε οικόπεδο μισού εκταρίου και ανήκε για πάνω από 70 χρόνια στην οικογένεια Μπέϊλιου, μιας από τις πιο ιστορικές οικογένειες της χώρας.
Ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Τέντ Μπέϊλιου και οι συγγενείς του, πούλησαν πέρυσι, εν μέσω της κρίσης, το σπίτι έναντι 14,8 εκατομμυρίων δολαρίων μετά το θάνατο της μητέρας του, Νταϊάνα.
Ένα χρόνο αργότερα, ο κ. Σταμούλης πλήρωσε δέκα εκατομμύρια δολάρια έξτρα για να το αγοράσει, σημειώνοντας, παράλληλα, και ρεκόρ αφού είναι το ακριβότερο σπίτι της Μελβούρνης.

Το πάθος του Χάρη Σταμούλη για τα πολυτελή και ιδιαίτερα εντυπωσιακά κτίρια είναι μεγάλο. Μάλιστα ο ίδιος ως επικεφαλής της εταιρίας Stamoulis Group σκόπευε να χτίσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη της Αυστραλίας, αλλά και ολόκληρου του νότιου ημισφαιρίου της Γης. Ο Χάρης Σταμούλης σκόπευε να κατασκευάσει ένα θεόρατο κτίριο, το ύψος του οποίου θα άγγιζε τα 404 μέτρα και θα ήταν μεγαλύτερο από αυτό του ουρανοξύστη Australia 108 που χτίζεται στη Μελβούρνη από τον ομογενή αρχιτέκτονα Νώντα Κατσαλίδη. Μάλιστα το ψηλότερο κτίριο της Μελβούρνης και του νότιου ημισφαιρίου έως σήμερα είναι ο πύργος «Εύρηκα» που έχει σχεδιαστεί από τον Νώντα Κατσαλίδη.

Τα φιλόδοξα σχέδια του Χάρη Σταμούλη για την ανέγερση του πανύψηλου πύργου στην περιοχή Κόλινς Στριτ, στο κέντρο της Μελβούρνης, δεν βρήκαν σύμφωνο τον δήμαρχο της πόλης, που εξέφρασε έντονες αντιρρήσεις τονίζοντας πως «θα ρίξει τη σκιά του στις όχθες του ποταμού Γιάρα και στην περιοχή Σάουθμπανκ». Ετσι η Stamoulis Property Group αναγκάστηκε να… χαμηλώσει τα στάνταρ της και άρχισε να χτίζει τον πύργο 568 Collins περιορίζοντας το ύψος του στα 224 μέτρα. Ο ουρανοξύστης των 68 ορόφων αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις