Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προανακριτική για εργαζόμενους του Πανεπιστημίου για τις εκλογές στο Συμβούλιο το 2012-Έντονη αντίδραση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού

Πάτρα: Προανακριτική για εργαζόμενους το...

Ανακοίνωση καταγγελία εναντια στις δικαστικές παρεμβάσεις

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών τονίζεται:

Η επίθεση της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ ενάντια στον δημόσιο χαρακτήρα του παν/μίου εντείνεται. Επιχειρείται η πλήρης εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου πλαισίου 4009, η επιβολή του επιχειρηματικού Παν/μιου.

Όλες οι «αλλαγές» που προωθούνται το τελευταίο διάστημα μέσω του νέου Οργανισμού, την δημιουργία ΝΠΙΔ που θα διαχειρίζεται την έρευνα, την σίτιση και την στέγαση των φοιτητών,θα παραδώσει τομείς δραστηριότητας του Πανεπιστημίου στον ιδιωτικό τομέα όπως συντήρηση, φύλαξη κ.λ.π, οι διαγραφές φοιτητών, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά τείνουν στην ίδια αντιδραστική κατεύθυνση. Στο Πανεπιστήμιο της «αγοράς».

Η επίθεση δεν σταματάει εδώ νέος γύρος μέτρων ετοιμάζεται με στόχο ότι έχει απομείνει από εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και το ασφαλιστικό. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σκύψουμε το κεφάλι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις των 99 συναδέλφων μας, ενάντια στην ψευδεπίγραφη αξιολόγηση,δεν είμαστε μόνοι μας έχουμε μαζί μας τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και άνεργους όλων των κλάδων,το αγωνιζόμενο κομμάτι της Πανεπιστημιακής κοινότητας, τους φοιτητές.

Σ’ αυτή την χρονική στιγμή έρχεται η κλήση σε προανακριτική εξέταση συναδέλφων μελών ΔΕΠ,ΕΤΕΠ και της εκπροσώπου του Συλλόγου μας για«την παρεμπόδιση εκλογέων στις εκλογές του Συμβουλίου Ιδρύματος στις 14/3/2012».

Οι δικαστικές αυτές ενέργειες αποτελούν συνέχεια προηγούμενων διώξεων και παρεμβάσεων (ΑΠΘ,ΕΚΠΑ,ΕΜΠ).

Συνιστούν ένα ακόμη βήμα στην ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής δράσης, των Συνδικαλιστικών και Ακαδημαϊκών ελευθεριών.

Προσπαθούν να παγιώσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο Πανεπιστήμιο για Συνδικαλιστικά /Ακαδημαϊκά θέματα δημιουργώντας ταυτόχρονα κλίμα εκφοβισμού.

Στο Πανεπιστήμιο επιχείρηση δεν είναι ανεκτή η συνδικαλιστική/πολιτική δράση ιδιαίτερα όταν το αμφισβητούν.

Καταγγέλλουμε στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στον λαό της Πάτρας αυτές τις μεθοδεύσεις.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις διοικητικού προσωπικού. Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα και τα συλλογικά της όργανα να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε, επίσης, την Ομοσπονδία να πράξει ανάλογα.Απαιτούμε από την Διοίκηση του Πανεπιστημίου να πάρει θέση ενάντια στην δικαστική παρέμβαση. Η συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις