Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάρκινγκ κατασχεμένων αυτοκινήτων στο λιμάνι

Πάτρα: Πάρκινγκ κατασχεμένων αυτοκινήτων...

Περίπου 100 οχήματα παραμένουν στη λιμενική ζώνη

Σε χώρο κατασχεμένων αυτοκινήτων τείνει να μετατραπεί ο χώρος του νέου και του παλιού λιμανιού, ζήτημα που επανέρχεται λόγω της αυξημένης κίνησης του καλοκαιριού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας» στον χώρο βρίσκονται περί τα 100 ΙΧ που έχουν κατασχεθεί από διάφορες υποθέσεις του Λιμεναρχείου τα οποία παραμένουν στη λιμενική ζώνη επειδή το Τελωνείο, ως αρμόδιος φορέας που αποτελεί συνέχεια του ΟΔΔΥ, αρνείται να τα παραλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει επαφές από πλευράς Κεντρικού Λιμεναρχείου για να βρεθεί μια προσωρινή λύση, όμως μέχρι σήμερα το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Η κατάσταση αμαυρώνει την εικόνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας καθώς οι λιμενικοί πλέον έχουν επιφορτιστεί να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή: Τη φύλαξη των κατασχεμένων οχημάτων.

Τον γόρδιο δεσμό καλείται να λύσει ο κεντρικός λιμενάρχης Τρύφωνας Κοροντζής, ο οποίος, με ελάχιστο προσωπικό, εκτός της αντιμετώπισης των μεταναστών, οφείλει να φυλάει και τα κατασχεμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα, πολλές φορές κατά το παρελθόν οι ίδιοι οι λιμενικοί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν κατασχεμένα οχήματα σε χώρο του πρώην ΟΔΔΥ στην Κάτω Αχαΐα.

Το ζήτημα έχει φθάσει στα ανώτερα κλιμάκια του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος μέσω της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Διονυσίας Παπαδοπούλου, ενώ γνώστης της κατάστασης είναι και ο αντιεισαγγελέας Εφετών Γιώργος Μπισμπίκης. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έθεσε το ζήτημα στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου είτε να βρεθεί χώρος είτε να ξεκινήσουν ενέργειες απομάκρυνσης των οχημάτων από τη λιμενική ζώνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις