Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αυτές είναι ΟΛΕΣ οι κυκλοφοριακές αλλαγές που επέφερε ο ανισόπεδος κόμβος του νέου λιμανιού

Πάτρα: Αυτές είναι ΟΛΕΣ οι κυκλοφοριακές...

Παραδόθηκε σε χρήση την περασμένη εβδομάδα

Το έργο του ανισόπεδου κόμβου είναι έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακό στην όψη, όπως προβλέπεται να είναι και τα αποτελέσματά του στην κυκλοφορία. Η πρώτη μέρα λειτουργίας του κόμβου μάς έδειξε ότι πρέπει να συνηθίσουμε τις αλλαγές που επέφερε στις κυκλοφοριακές μας συνήθειες, αλλά να γίνουν και μια σειρά από υποστηρικτικές παρεμβάσεις (όπως είναι η πιο έγκαιρη και εμφανής σήμανση).

Ο κόμβος παραδόθηκε σε χρήση την Τρίτη. Ομως οι εργασίες βελτίωσης γύρω από το μεγάλο έργο συνεχίστηκαν και προχθες. Επρόκειτο κυρίως για εργασίες τσιμεντόστρωσης των πεζοδρομημένων τμημάτων γύρω από τον κόμβο και για βελτίωση του οδοστρώματος επί της Ακτής Δυμαίων (απέναντι από την πρώην Πειραϊκή Πατραϊκή).

ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ

Αν θέλει κάποιος να οδηγήσει από περιέργεια για να δει από κοντά τον κόμβο, μπορεί να κινηθεί ως εξής: Ερχόμενος από την περιμετρική προς παραγλαύκιες με κατεύθυνση το νέο λιμάνι: Η κατάληξη της δεξιάς παραγλαύκειας οδηγεί απευθείας στο «κατάστρωμα» του νέου κόμβου κι από εκεί στο λιμάνι. Εάν ο προορισμός είναι η Πάτρα και η Παραλία, λίγα μέτρα πριν από την είσοδο στον κόμβο ο οδηγός αντικρίζει μια μπλε πινακίδα που τον κατευθύνει να στρίψει δεξιά.

Η πινακίδα είναι δίγλωσση (Ελληνικά/ Αγγλικά), αλλά πρέπει να φτάσει κανείς αρκετά κοντά για να διακρίνει εάν πρέπει να στρίψει ή να ανέβει στον κόμβο για να καταλήξει στο λιμάνι. Η διευθέτηση της κυκλοφορίας κάτω από τον κόμβο (προς Πάτρα και Παραλία) δεν δυσκολεύει τους οδηγούς.

ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ

Εξερχόμενος από το λιμάνι: Ο οδηγός «ανεβαίνει» υποχρεωτικά στον κόμβο. Αν ο προορισμός είναι η περιμετρική, συνεχίζει την πορεία του μέσω της παραγλαύκειας οδού. Διαφορετικά, μερικές δεκάδες μέτρα μετά το ανέβασμα στον κόμβο, ο οδηγός αντικρίζει δίγλωσση πινακίδα που τον ενημερώνει ότι θα πρέπει να στρίψει δεξιά εάν ο προορισμός του είναι η Πάτρα ή έχει κατεύθυνση την Παραλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις