Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Στο «Καιάδα» οδηγούνται οι κοινωνικές δομές

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Στο «...

Την «Κιβωτό της Αγάπης» επισκέφθηκε κλιμάκιο της παράταξης

Το Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Κιβωτός της Αγάπης» επισκέφθηκε, την Παρασκευή 18/07/2014, κλιμάκιο της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, αποτελούμενο από τους Κώστα Γαβριηλίδη, Γεράσιμο Φεσσιάν, Γιούλα Γιαννίκου και Μαρία Βουτυράκη.

Το κλιμάκιο της Αντίστασης Πολιτών υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αριστείδης Παντελής και ο αντιπρόεδρος Σπύρος Σερέτης, οι οποίοι ενημέρωσαν για την τραγική κατάσταση του ιδρύματος και τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της αφερεγγυότητας του ΕΟΠΥΥ και κατ’ επέκταση του κράτους να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Το ίδρυμα φιλοξενεί παιδιά και ενήλικες από 2 ετών έως 48 ετών σε δυο τμήματα παιδιών και ενηλίκων, ενώ είναι το μοναδικό στη Δυτική Ελλάδα και από τα ελάχιστα εναπομείναντα σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να δέχεται τροφίμους και από άλλες περιφέρειες. Σήμερα, φιλοξενεί συνολικά 66 τροφίμους, εκ των οποίων οι 13 είναι ανασφάλιστοι λόγω απώλειας της ασφαλιστικής ικανότητας των γονέων τους, μιας και τα ίδια τα άτομα δεν είναι ικανά προς οποιαδήποτε εργασία.

Θεωρητικά, το ίδρυμα είναι επιδοτούμενο από το κράτος. Όμως, δεν έχει λάβει καμιά επιδότηση για το τρέχον έτος, ενώ για το έτος 2013 έλαβε μηδαμινό πόσο σε σχέση με το οφειλόμενο. Συνολικά, η επιδότηση από το 2010 και μετά έχει εξανεμιστεί, με ρυθμούς μείωσης 40-50% κατ’ έτος!

Παράλληλα, μέσω νομοθετικής ρύθμισης της παρούσας μνημονιακής κυβέρνησης, στο ίδρυμα εφαρμόζεται και παρακράτηση rebate και claw back, γεγονός που μειώνει τα έσοδά του ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κλείσιμο!

Η αδιαφορία της πολιτείας για τις ευαίσθητες κοινωνικές κατηγορίες και τους πολίτες που δοκιμάζονται είναι εγκληματική. Άραγε, ο υπουργός Υγείας, ο οποίος αναφέρεται πολύ συχνά στο τι συμβαίνει στις προηγμένες χώρες, έχει να μας δώσει κάποια απάντηση γι’ αυτή την κατάσταση;

Η ουσιαστική στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από το κράτος δεν είναι απλώς ένα ακόμη αίτημα προς διεκδίκηση. Αποτελεί ζήτημα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Σε αυτή την κατεύθυνση, και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλει να αναμετρηθεί με το μείζον ζήτημα της στήριξης του ιδρύματος αλλά και άλλων κοινωνικών δομών, και να μην εξαντλεί την ευαισθησία της σε καθησυχαστικά λόγια κατανόησης και μεγαλόστομες προεκλογικές εξαγγελίες!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις