Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η μάχη της Κυριακής συνεχίζεται – Κινητοποίηση στην Αγίου Νικολάου – Ανοικτά τα καταστήματα του κέντρου

Πάτρα: Η μάχη της Κυριακής συνεχίζεται –...

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: "Ούτε ένα ευρώ στα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές"

Συνεχίζεται στην Πάτρα ο πόλεμος που έχει ανοίξει εδώ και καιρό με αντικείμενο το άνοιγμα των εμπορικό καταστημάτων τις Κυριακές. Ο Εμπορικός Σύλλογος, οι εμποροϋπάλληλοι και η ΟΕΒΕΣΝΑ καλούν σε κινητοποίηση στις 10:30 το πρωί στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και  Αγίου Νικολάου.

Για την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι της πόλης έχουν προκηρύξει απεργία, τα μαγαζιά του κέντρο πάντως αναμένεται να είναι ανοικτά καθώς τα μέλη του νεοσυσταθέντος συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου συμφωνούν με τη λειτουργία των καταστημάτων τις θεσμοθετημένες 7 Κυριακές το χρόνο.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εμπορουπαλλήλων Πάτρας, αναφέρουν τα εξής:

"Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο την Κυριακή 20/7/2014 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:

Διότι η Κυβέρνηση της υποτέλειας και σε πλήρη αντίθεση με τον κλάδο του εμπορίου, σε επιταγή των δανειστών και εντολή τους, προχώρησε στην απελευθέρωση σε 10 περιοχές της χώρας και υπό το πρόσχημα του τουρισμού, της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και τις 52 Κυριακές. ΠΙΛΟΤΙΚΑ…!!!

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που καταγγέλλαμε από κοινού με τους Εμπόρους εδώ και καιρό, ότι ο στόχος τους ήταν η πλήρης κατάργησης της Κυριακής Αργίας και η καταστροφή και η εξαφάνιση του Ελληνικού Εμπορίου, αποτελούν πλέον γεγονός.

Οι στόχοι τους ξεκάθαροι:

Ανακατανομή σε βάθος χρόνου του λιγοστού (λόγω κρίσης) τζίρου από τις μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες.

Μαζικά κλεισίματα καταστημάτων κ’ Απολύσεις εργαζομένων.
Εργαζόμενοι ωρομίσθιοι, φθηνοί και απλήρωτοι.

Κυριακάτικη μαύρη εργασία, βορά στις πολυεθνικές.
Όλα αυτά βαφτίζονται ανταγωνιστικότητα, εκσυγχρονισμός των αγορών και εξυπηρέτηση των καταναλωτών…!!!

Οι Εμποροϋπάλληλοι ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας να πάρουν θέση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δηλαδή για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Καλούμε την Περιφέρεια, το Δήμο, το Επιμελητήριο και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους αυτής της πόλης και όχι για τα μεγάλα συμφέροντα να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να στηρίξουν την απεργία μας, την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/7/2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 π.μ. ΜΑΙΖΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: "Ούτε ένα ευρώ στα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές"

«Την Πέμπτη 17/7/2014 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη στα γραφεία του ΕΕΣΠ στην οποία παρευρέθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΕΒΕΣΝΑ, του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και των κλαδικών Συλλόγων της πόλης μας.

Οι φορείς αποφάσισαν να καλέσουν τους Συναδέλφους εμπόρους αλλά και τους καταναλωτές, την Κυριακή 20 Ιουλίου να βρίσκονται στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αγ. Νικολάου στις 10.30 π.μ.

Αντιστεκόμαστε στο άνοιγμα των καταστημάτων αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή.

Ούτε 1 ευρώ σε τυχόν ανοικτά καταστήματα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις