Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σε έκθεση της Ιντερπόλ το βούλευμα για τα "στημένα" ματς σε βάρος της Παναχαϊκής το 2012

Σε έκθεση της Ιντερπόλ το βούλευμα για τ...

Του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κορέα

Στην εβδομαδιαία έκθεση της INTERPOL για περιπτώσεις διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων αλλά και μέτρων αντιμετώπισης που σχετίζονται με το άθλημα του ποδοσφαίρου βρίσκεται η Ελλάδα με αφορμή το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που είδε το φως της δημοσιότητας στις 8 Ιουλίου.

Στο βούλευμα, ως γνωστόν, γίνεται αναφορά και στα ματς Παναχαϊκής - Πλατανιά το 2012, καταγγελίες επί των οποίων έχουν γίνει τον Αλέξη Κούγια.

Η έκθεση, αποσπάσματα της οποίας παρουσιάζει το SoccerPlus, περιλαμβάνει γεγονότα που έγιναν στο διάστημα 7 – 13 Ιουλίου 2014.

Ειδικότερα, στην αναφορά για την Ελλάδα γίνεται αναφορά στην αίτηση του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κορέα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την χρησιμοποίηση των ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνομιλιών, που δείχνουν συμμετοχή στελεχών επαγγελματικής ομάδας σε πράξεις που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Στο σχετικό κείμενο επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον εισαγγελέα υπάρχουν ενδείξεις ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε δωροδοκία και επηρεάζουν τα αποτελέσματα των αγώνων ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια γίνεται μνεία σε 15 καταθέσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν δύο καταθέσεις ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο λειτουργεί εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη χειραγώγηση αγώνων.

Tέλος, υπάρχει αναφορά στις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτής προέδρου της ΚΕΔ-ΕΠΟ, Χρήστου Σάββα, για τον τρόπο που καταρτίστηκαν οι πίνακες διαιτητών της περιόδου 2012-13 και σε κατάθεση διαιτητή της Super League που τονίζει ότι υπάλληλοι της ΕΠΟ του ζήτησαν να μεροληπτήσει υπέρ συγκεκριμένης ομάδας στο τελευταίο του ματς. Επίσης, στην έκθεση της IΝTERPOL για την Ελλάδα αναφέρεται ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέκλεισε την πρόσβαση σε 23 παράνομες στοιχηματικές εταιρίες κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς παραβίαζαν την νομοθεσία που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια.

Μάλιστα, οι διακομιστές των συγκεκριμένων ιστοσελίδων ήταν εκτός Ελλάδος (Μεγάλη Βρετανία, Μπελίζ, Αυστρία, Μάλτα, Παναμάς, Ρωσία, Ισραήλ).

Tρεις ύποπτοι στην Κύπρο

Για την Κύπρο, αναφέρεται ότι τρία άτομα είναι ύποπτα για συμμετοχή σε κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων, στοιχηματίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά σε παράνομες εταιρίες για αγώνες της πρώτης κατηγορίας του κυπριακού πρωταθλήματος.

Χειραγωγημένο παιχνίδι στο Europa League

Στην ίδια έκθεση «στημένος» χαρακτηρίζεται από την UEFA o αγώνας της Ντάουγκαβα Ρίγα με την Αμπερντίν στην Λετονία για τον α’ προκριματικό γύρο του Europa League (νίκησαν 3-0 οι Σκωτσέζοι), ενώ έρευνα γίνεται και για τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων, όπου οι «κόκκινοι» επικράτησαν 5-0. Αυξήθηκε η χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων

Τέλος, στην εβδομαδιαία έκθεση επισημαίνεται ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε την καταπολέμηση οποιαδήποτε χειραγώγηση στον χώρο του αθλητισμού, έχοντας σαν σκοπό τη πρόληψη, τον εντοπισμό και την τιμωρία τέτοιων ενεργειών. Χαρακτηριστικό είναι ότι έρευνα αναφέρει ότι η χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων αυξήθηκε με την νέα χιλιετία, κάτι που οφείλεται στην τεχνολογική ανάπτυξη και τα τεράστια χρηματικά ποσά που κινούνται στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports