Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Υποτονική η κίνηση στην κυριακάτικη αγορά - Λιγότερα τα καταστήματα που άνοιξαν - Κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων το πρωί - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Υποτονική η κίνηση στην κυριακάτι...

Η εικόνα στο κέντρο της πόλης

1.09: Υποτονική είναι η κίνηση στην αγορά το μεσημέρι. Τα καταστήματα που έχουν ανοίξει σήμερα Κυριακή είναι λιγότερα από άλλες φορές στο κέντρο της Πάτρας και περιορίζονται στην οδό Κορίνθου, περισσότερα στην οδό Μαιζώνος και στην Αγίου Νικολάου καθώς και στις κάθετες οδούς.

Στις περιφερειακές αγορές λίγα αμιγώς εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά, όπως καταγράφει το thebest.gr. Σαφώς, ο καλός καιρός, οι αδειούχοι και οι... λουόμενοι δεν βοήθησαν ώστε να κινηθεί η αγορά της πόλης.

Πάντως, οι έμποροι που έχουν ανοίξει τα καταστήματα τους ευελπιστούν ότι αργότερα, προς το απόγευμα, η κίνηση θα ενισχυθεί. Προσθέτουν δε ότι τα ποσοστά εκπτώσεων στην αγορά της Πάτρας είναι από τα υψηλότερα στην χώρα.

11.26: Ξεκίνησε νωρίτερα η κινητοποίηση των εμπορουπαλλήλων της Πάτρας στο κέντρο της πόλης σε αντίδραση της προοπτικής λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Οι εμποροϋπάλληλοι συγκεντρώθηκαν και έξω απο τα λιγοστά καταστήματα που άνοιξαν σήμερα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων και θα λειτουργήσουν από τις 11:00-20:00. Τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά από τις 11:00 έως τις 18:00

Σημειώνεται οτι υπήρξαν και στιγμές έντασης ανάμεσα στους απεργούς εμπορούπαλλήλους στη διαρκεια της πρωινής συγκέντρωσης για τον τρόπο που οργανώθηκε η κινητοποίηση.

8.10 Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Πάτρας πραγματοποιούν σήμερα Κυριακή οι εμπορούπάλληλοι της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεών τους σε αντίδραση της απόφασης να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές, οι εμποροϋπάλληλοι θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου.

Στην κινητοποίηση έχει δηλώσει συμμετοχή και ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας.

Τα μαγαζιά του κέντρου πάντως αναμένεται να είναι ανοικτά καθώς τα μέλη του νεοσυσταθέντος συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου συμφωνούν με τη λειτουργία των καταστημάτων τις θεσμοθετημένες 7 Κυριακές το χρόνο.

Η πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή Κυριακή απο την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε δέκα περιοχές της χώρας.

Η ΟΙΥΕ με ανακοίνωσή της, καλεί τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι ΟΙΥΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κοινή προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή αναστολή της απόφασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά