Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δυτική Ολυμπία Οδός: Δημοπρατείται το τμήμα Πάτρα-Πύργος -ΔΕΙΤΕ το σχεδιασμό

Δυτική Ολυμπία Οδός: Δημοπρατείται το τμ...

Δείτε τον χάρτη

H προκήρυξη του οδικού τμήματος Πάτρα-Πύργος μήκους 75 χιλιομέτρων είναι θέμα ημερών να δημοσιεύθεί. Πρόκειται για το πρώτο τμήμα της Δυτικής Ολυμπίας Οδού (Πάτρα-Τσακώνα) που παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, σύμφωνα με τις εξαγγελίες που είχε κάνει ο Υπουργός Υποδομών κος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com στο έργο αναμένεται να δοθούν προσφορές περίπου στα μέσα Φθινοπώρου.

Η χρηματοδότηση του έργοου θα προέλθει από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και το επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές-Περιβάλλον. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών.

Το κόστος του έργου είναι στα 340εκ.ευρώ και θα πρόκειται για αποπεράτωση του δρόμου καθώς από την περίοδο 2008-2011 που το κατασκευάζε η ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ το ποσοστό ολοκλήρωσης έχει φτάσει το 25%.

Το επόμενο τμήμα που θα δούμε να δημοπρατείται είναι το Καλό Νερό-Τσακώνα, πιθανότατα στα τέλη του έτους, καθώς προετοιμάζονται οι μελέτες.

Αναφορικά με το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό οι αποφάσεις προς το παρόν είναι αδιευκρίνιστες και σίγουρα θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης για το επόμενο διάστημα.

Πάντως με την ολοκλήρωση των 2 πρώτων τμημάτων ουσιαστικά το μεγάλο "μπλόκο" για τη Δυτική Ολυμπία Οδό θα αποτελεί παρελθόν και ειδικότερα για το Νομό Ηλείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά