Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περισσότεροι από 120 νεκροί στη Γάζα καθώς συνεχίζεται η κρίση

Περισσότεροι από 120 νεκροί στη Γάζα καθ...

Εν τω μεταξύ, ανοιχτά παραμένει και το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 920 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από πέντε ημέρες επιδρομών της ισραηλινής Αεροπορίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι εκτοξεύσεις ρουκετών από την πλευρά της Χαμάς με στόχο τα εδάφη του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ βομβάρδισε 60 στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο. Από την πλευρά των Παλαιστίνιων εκτοξεύτηκαν προς το ισραηλινό έδαφος πέντε ρουκέτες, γεγονός που σημαίνει ότι η νύχτα ήταν σχετικά ήρεμη. Σύμφωνα με την ίδια, από την έναρξη των συγκρούσεων έχουν εκτοξευτεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ περισσότερες από 690 ρουκέτες.

Έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της κρίσης, παρά την προσφορά του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για διαμεσολάβηση της Ουάσιγκτον να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε πως το Τελ Αβίβ δεν πρόκειται να υποχωρήσει, παρά τη διεθνή πίεση για κατάπαυση του πυρός, και υπογράμμισε πως το Τελ Αβίβ δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιθέσεις έως ότου να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα με στόχο τα εδάφη του Ισραήλ.

Μέσω ανακοίνωσης του Πενταγώνου, η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ να μεταφέρει στον ισραηλινό ομόλογό του Μοσέ Γιαλόν την «ανησυχία» του για ενδεχόμενο «περαιτέρω κλιμάκωσης». Παράλληλα, ο κ. Χέιγκελ σημείωσε πως όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν «ό,τι μπορούν ώστε να προστατευόσουν τις ζωές αμάχων και να αποκαταστήσουν την ηρεμία».

Εν τω μεταξύ, ανοιχτά παραμένει και το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Έως τώρα, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν καλέσει στα όπλα 33.000 εφέδρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις