Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο «μικροσκόπιο» για ναρκοληψία ύποπτο εμβόλιο κατά του H1N1

Στο «μικροσκόπιο» για ναρκοληψία ύποπτο ...

Άμεση παρέμβαση της ΕΜΑ.

Την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (EMA) προκάλεσε η εμφάνιση κρουσμάτων ναρκοληψίας στη Σουηδία και τη Φινλανδία, σε ασθενείς που είχαν κάνει το εμβόλιο Pandemrix για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης Α (Η1Ν1). Η EMA αποδέχθηκε αίτημα της Κομισιόν, ώστε να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να διευκρινίσει, εάν υπάρχει σχέση ανάμεσα στα κρούσματα ναρκοληψίας και στον εμβολιασμό με Pandemrix.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Υπηρεσίας, τουλάχιστον 30,8 εκατ. Ευρωπαίοι εμβολιάστηκαν με το Pandemrix, στο πλαίσιο της εκστρατείας πρόληψης κατά του ιού Η1Ν1.

Η Φινλανδία συνέστησε την Τρίτη την αναστολή της χρήσης του εν λόγω εμβολίου, αναφέροντας έξι κρούσματα ναρκοληψίας σε παιδιά μετά τη χορήγηση του Pandemrix. Σύμφωνα με τις φινλανδικές αρχές, άλλα εννέα άλλα κρούσματα που αναφέρθηκαν μπορεί να συνδέονται με τον εμβολιασμό.

Ύποπτα κρούσματα έχουν, εξάλλου, εντοπιστεί στη Σουηδία και στη Γαλλία. Στην τελευταία οι υγειονομικές αρχές της χώρας (Affsaps) ανέφεραν έξι κρούσματα, τα πέντε εκ των οποίων συνδέονται με το Pandemrix και το έκτο με το Panenza, το οποίο παρασκευάζεται από την Sanofi-Pasteur, της φαρμακοβιομηχανίας Sanofi-Aventis.

Τέλος, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της EMA, «η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) της ευρωπαϊκής αυτής υπηρεσίας θα μελετήσει επισταμένως όλα τα διαθέσιμα δεδομένα και θα εργαστεί με τους ειδικούς όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κάνει μια εκτίμηση του υγειονομικού κινδύνου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις