Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεν πήραν απαντήσεις οι κάτοικοι του Βελβιτσίου από την ΔΕΗ - Θα φτάσουν στο συμβούλιο της επικρατείας

Δεν πήραν απαντήσεις οι κάτοικοι του Βελ...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Ανάστατοι εξακολουθούν να είναι οι κάτοικοι των οικισμών Βελβιτσίου, Χαράδρου, Μαγούλας, Άνω και Κάτω Καστριτσίου,  και των γύρω περιοχών, εξαιτίας της πρόθεσης της ΔΕΗ να εγκαταστήσει εναέριους πυλώνες υψηλής τάσεως 150 και 400 KV στην περιοχή. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης της επιστημονικής επιτροπής της Νομαρχίας στην πολεοδομία, ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ κ. Μακρυκώστας δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Συγκεκριμένα την ένσταση που κατέθεσαν οι κάτοικοι υπογράφουν οι: Μονή Αγ. Νικολάου Μπάλα, η Μονή Ζωοδόχου Πηγής, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Κωνσταντίνος Βελβιτσίου, η Επιτροπή Πολιτών Χαράδρου, καθώς και εκατοντάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι των περιοχών Βελβίτσι, Μπάλλα, Κάτω και Άνω Καστρίτσι, Διοδώρου.

Στην ένσταση υποστηρίζεται ότι τα στοιχεία που προβάλλονται θα μπορούσαν να αφορούν οποιαδήποτε περιοχή, ότι δεν είναι ακριβή ενώ επίσης υποστηρίζουν ότι οι πυλώνες που σκοπεύει να εγκαταστήσει η ΔΕΗ δημιουργούν σειρά προβλημάτων καθώς:

  1. Οι πυλώνες διέρχονται κοντά από σπίτια με αποτέλεσμα η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να είναι σε απόσταση μικρότερη των 10-20 μέτρων σε κάποιες περιπτώσεις.
  2. 2. Διέρχονται σε προστατευόμενη περιοχή και συγκεκριμένα στο αισθητικό δάσος Χαράδρου- Σελέμνου.
  3. Περνά σε απόσταση 170 μέτρων από περιοχή natura 2000 του Παναχαϊκού Όρους.
  4. Διέρχεται μέσα από αναδασωτέες περιοχές και δίπλα από την όχθη του χειμάρρου ο οποίος υπερχειλίζει τον χειμώνα.
  5. Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους ιθύνοντες καθώς είναι πρόσφατη η πυρκαγιά για την οποία ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα καθώς εντόπισε ευθύνες της ΔΕΗ, σε περίπτωση αντίστοιχων πυλώνων.
  6. Την προσεχή Τρίτη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο θα συζητηθεί η έγκριση ή όχι της μελέτης γνωμοδότησης. Οι κάτοικοι οι οποίοι σκοπεύουν να καταθέσουν αίτηση ακύρωσης στο συμβούλιο της επικρατείας σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει το έργο έχουν δημιουργήσει και ένα σχετικό μπλογκ το: xaradros.blogspot.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις