Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δριμεία κριτική του Κώστα Σπηλιόπουλου στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Δριμεία κριτική του Κώστα Σπηλιόπουλου σ...

Για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επισοτήσεων.

Δριμεία κριτική του Βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ,  Κώστα Σπηλιόπουλου, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται στην καταβολή των ενισχύσεων και των επιδοτήσεων προς τους αγρότες στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας.

O κ. Σπηλιόπουλος, μιλώντας χθες, 26/8/2010, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων», μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι εκατοντάδες αγρότες της Αιγιάλειας δεν έχουν πάρει ακόμη τις επιδοτήσεις που δικαιούνται παρότι έχει λήξει η σχετική χρονική περίοδος. Πολλοί δεν έχουν πάρει καθόλου και πολλοί περισσότεροι έχουν πάρει μέρος των επιδοτήσεων που δικαιούνται.

"Οι αγρότες ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Πηγαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Πάτρα κάνουν διορθώσεις και παραπέμπονται στην Ένωση Συνεταιρισμών Αιγιαλείας για την ταυτοποίηση και ενώ περιμένουν ότι τελείωσε η εκκρεμότητα τους, νέες εμπλοκές και νέα προβλήματα δημιουργούνται" είπε ο κ. Σηλιόπουλος και συνέχισε:

"Κύριε Υφυπουργέ, το έχουμε θέσει πολλές φορές. Δεν μπορεί να τραβήξει άλλο αυτή η κατάσταση. Κάτι πρέπει να κάνετε. Έχω μιλήσει πολλές φορές και με τον επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ . Μιλώ για εκατοντάδες αγρότες που μάλιστα σήμερα έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα. Τρυγούν και δεν έχουν χρήματα, ενώ θα έπρεπε να τα έχουν πάρει από την αρχή του χρόνου. Δεν  τα έχουν πάρει και πηγαίνουν και έρχονται και ταλαιπωρούνται, στην Πάτρα, στις Ενώσεις και στο τέλος τους παραπέμπουν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα, που δεν μπορούν να έχουν και καμία πρόσβαση. Κάτι πρέπει να κάνετε. Δέστε το θέμα με τον Διευθύνοντα σύμβουλο, τον Διοικητή του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ελάτε επιτόπου, εάν θέλετε, να δείτε και εσείς προσωπικά που οφείλεται αυτή η αναστάτωση, γιατί δεν μπορούν να πληρωθούν οι αγρότες. Δεν  ζητούν χρήματα οι αγρότες από τον κρατικό κορβανά, ούτε ενισχύσεις και επιδοτήσεις που δεν τους οφείλονται.

Ζητούν  να πάρουν τα χρήματα που πρέπει να πάρουν, που δικαιούνται να πάρουν και που λέει ο Κανονισμός της ΕΕ, ότι πρέπει να καταβάλλονται στους αγρότες. Κάτι, λοιπόν, πρέπει να κάνετε.

Παρακαλώ και πάλι από το Βήμα της Βουλής, κύριε Υφυπουργέ, να πάρετε μια πρωτοβουλία για να λυθεί το θέμα. Εμείς, οι Βουλευτές, δεν αντέχουμε πραγματικά δεν αντέχουμε άλλο να ακούμε παράπονα και να μην μπορούμε να βοηθήσουμε τους αγρότες. Βρείτε μια λύση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις