Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δεν επετράπη στους συντελεστές της "Σατανερί" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας να κάνουν πρόβα λόγω της εκκρεμότητας παραχώρησης του Αρχαίου Ωδείου από το ΚΑΣ

Δεν επετράπη στους συντελεστές της "...

Την παράσταση λυρικού θεάτρου χειροκρότησαν χθες κοντά στους 1.000 θεατές, ανάμεσα τους και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κ. Πελετίδης

Ένα βήμα μπροστά έκανε χθες Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας στην προσπάθεια του να αναβιώσει την μεγάλη παράδοση του Λυρικού θεάτρου στην Αχαική πρωτεύουσα, με την παρουσίαση της παράστασης «Σατανερί», μία κωμικών αποχρώσεων οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη που χρονολογείται από το 1930.

Στο 1ο αυτό μεταπολεμικό ανέβασμα του έργου, την Τρίτη το βράδυ στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου ξεχώρισε το ταλέντο των νεαρών λυρικών ερμηνευτών του μουσικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών ενώ στους δύο βασικούς ρόλους του Διαβόλου και του ταμία του Δημοσίου Ανδρέα, εμφανίστηκαν οι επαγγελματίες καλλιτέχνες Μαρία Κατριβέση και Δημήτρης Ναλμπάντης.

Επρόκειτο για μία φροντισμένη μουσικοθεατρική προσπάθεια σε σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Ευκλείδη και Δημήτρη Δημόπουλου και ενορχήστρωση, μουσική διεύθυνση του Χαράλαμπου Γωγιού, ο οποίος και διηύθυνε επί σκηνής τους 8 μουσικούς. Ξεχώρισαν η κωμική, ανατρεπτική και χιουμοριστική διάθεση και το ταλέντο των συμμετεχόντων (ειδικά στις σκηνές του παράδεισου) αλλά και η μουσική και το κείμενο του μετρ της Ελληνικής οπερέτας Θεόφραστου Σακελλαρίδη (ένα στόρι αρκετά τολμηρό για την εποχή που πρωτογράφτηκε, στο οποίο πάντως χώρεσαν και σύγχρονες επίκαιρες σφήνες όπως για τον λαικό τραγουδιστή – φαινόμενο στις νυχτερινές πίστες Παντελή Παντελίδη).

Επίσης με τις όποιες ατέλειες που ήταν πολλές, είναι αξιέπαινο να στήνεται και να παρουσιάζεται μία παράσταση λυρικού θεάτρου σε μία πόλη όπως η Πάτρα με έτσι κι αλλιώς πλούσια παράδοση κατά το παρελθόν όσον αφορά στην φιλοξενία λυρικών θιάσων από την Αθήνα και το εξωτερικό αλλά και τοπικών παραγωγών.

Στις ατέλειες όπως πολλοί επισήμαναν ήταν η τεράστια διάρκεια (κούρασε το δεύτερο μέρος ενώ μεγάλο ήταν το 15λεπτο διάλειμμα), τα όχι ιδιαίτερα επιμελημένα κοστούμια και σκηνικά, ορισμένα προβλήματα στον ήχο και στον ρυθμό της παράστασης ενώ κάποιες σκηνές όχι ιδιαίτερης έμπνευσης έπρεπε μάλλον να κοπούν.

*Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, οι συντελεστές της «Σατανερί» δεν είχαν το περιθώριο να κάνουν πρόβα στην σκηνή - κοίλον του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου λόγω της εκκρεμότητας που υφίσταται με την γνωμοδότηση για φέτος από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟ) του αριθμού των παραστάσεων που τελικά θα επιτραπούν το φετινό καλοκαίρι και που λέγεται ότι δεν θα ξεπεράσουν αυστηρά τις 20.

Έτσι όπως σχολιάστηκε, η χθεσινή επίσημη παράσταση λόγω αυτού του σοβαρού εμποδίου θύμιζε περισσότερο γενική πρόβα!

Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Οι συντελεστές περιχαρείς στα παρασκήνια, μαζί τους και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής.

Οι συντελεστές περιχαρείς στα παρασκήνια...

Οι συντελεστές περιχαρείς στα παρασκήνια, μαζί τους και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με την πρόεδρο του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πε...

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με την πρόεδρο του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture