Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Παπανδρέου: Άφησε τα σεμινάρια και... παίζει τουβλάκια!

Γιώργος Παπανδρέου: Άφησε τα σεμινάρια κ...

Με τον Βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ συναντήθηκε χθες στο Αμάν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ιορδανία

Ο Ιορδανός μονάρχης ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην περιοχή και για τις επιπτώσεις από την κρίση στη Συρία, στις γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα την Ιορδανία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε τον ρόλο – κλειδί που διαδραματίζει η Ιορδανία για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και εξήρε τη συμβολή του Βασιλιά Αμπντάλα στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πολιτικών και ανθρωπιστικών προβλημάτων που δημιούργησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.

Τόνισε επίσης ότι, είναι επιτακτική ανάγκη η διεθνής κοινότητα να βοηθήσει αποφασιστικά την Ιορδανία στο τιτάνιο έργο της παροχής βοήθειας στους 1.200.000 πρόσφυγες που έχουν προέλθει από τη Συρία, εκ των οποίων περίπου το 17% βρίσκεται σε στρατόπεδα υποδοχής και το υπόλοιπο 83% φιλοξενείται σε πόλεις και χωριά, με αποτέλεσμα να ασκείται μεγάλη πίεση στις υπάρχουσες υποδομές καθώς και στις υπηρεσίες παιδείας και υγείας της χώρας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά τα θέματα ασφαλείας που προκαλεί η αστάθεια στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιορδανίας, Χουσεΐν Αλ Ματζαλί.
Για τη σημασία μιας αποτελεσματικής διεθνούς ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας σε περιπτώσεις ανάλογων κρίσεων με μεγάλη χρονική διάρκεια, αντάλλαξε απόψεις με τον Υπουργό Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας, Δρ. Ιμπραήμ Σαΐφ.

Λεπτομερή ενημέρωση για τον τρόπο υποδοχής και υποστήριξης των προσφύγων, είχε από τον επικεφαλής του UNHCR, Άντριου Χάρπερ καθώς και από τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και τον υπεύθυνο της ανθρωπιστικής οργάνωσης Mercy Corps.

Το πρωί, ο Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιορδανικού Κοινοβουλίου, Άτεφ Ταραουνέχ, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με την Ελλάδα καθώς είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος που αναμένεται να προωθηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφτηκε τον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Άζρακ. Ο καταυλισμός αυτός, θεωρείται πρότυπος σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο στο επίπεδο της κατασκευής όσο και σε αυτό της λειτουργίας του. Οι Ιορδανικές αρχές, σε συνεργασία με το UNHCR, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία από τους προηγούμενους καταυλισμούς, δημιούργησαν με τη συνεισφορά της διεθνούς κοινότητας, μονάδες φιλοξενίας που διασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση στους πρόσφυγες και περιλαμβάνουν σχολείο, κέντρο υγειονομικής περίθαλψης και χώρους απασχόλησης για τα παιδιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις