Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Πάτρα: Εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές...

"Οι Συλλογές του Μουσείου μας ενώνουν με τους μαθητές μέσα από Πολιτιστικά Δίκτυα Σχολείων Α/βάθμιας με το ΜΕΤ"

Tο Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας (ΜΕΤ) Π.Π. και τo Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας διοργανώνουν στο ΜΕΤ, Εκδήλωση «Οι Συλλογές του Μουσείου μας ενώνουν με τους μαθητές μέσα από Πολιτιστικά Δίκτυα Σχολείων Α/βάθμιας με το ΜΕΤ», την Παρασκευή 30 Μαϊου 2014, ώρα έναρξης 10.00 π.μ. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του ΜΕΤ «Ημέρες και Νύχτες Μουσείου 2014: Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν». Μέρος της εκδήλωσης θα μεταδοθεί online στη διεύθυνση: mms://vod.upnet.gr/met.

Στην εκδήλωση, οι σχολικές ομάδες που συμμετείχαν στα δύο Πολιτιστικά Δίκτυα Σχολείων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με κέντρο το ΜΕΤ που υλοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2013-2014 «Ραδιόφωνο: Επικοινωνία, Ψυχαγωγία, Ενημέρωση» & «Κορίτσια και Αγόρια: Είμαστε όλοι ίδιοι; Είμαστε διαφορετικοί;» θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι δουλειές των Νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Συμμετέχουν: 2ο Νηπιαγωγείο Οβριάς-«Λούλης ο Μελλοντούλης», το ραδιόφωνο του μέλλοντος με στίχους, όπως το φαντάστηκαν οι μικροί μαθητές, Νηπιαγωγείο & Α΄Δημοτικού, Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση-«Ραδιόφωνο έχεις ταλέντο», παντομίμα, 38ο Νηπιαγωγείο Πατρών-«Πάμε σαν άλλοτε…έως χιπ χοπ», η ιστορία του ραδιοφώνου, Β΄Δημοτικού, Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση-«Ραδιόφωνο μέσα από τα μάτια των παιδιών» και Παιδικός Σταθμός Ναυτίλος-«Ξεφυλλίζοντας το δικό μας βιβλίο για το ραδιόφωνο».

Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και με εμψυχωτές συνεργάτες του ΜΕΤ θα παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσα κι έξω από το Μουσείο.

Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει παρουσιάσεις δημοτικών σχολείων. Συμμετέχουν Δημοτικό Σχ. Ελαιώνα -«Ραδιο-τηλεορασομαχία», έμμετρο θεατρικό, 3ο Δημοτικό Σχ. Πατρών-«Πορτραίτα»,

Γ΄-Δ΄-Ε΄-Στ΄, Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση-«Ραδιόφωνο χωρίς φωνή», θεατρικό, 15ο Δημοτικό Σχ. Πατρών,Θεατρικό, Δημοτικό Σχ. Καλαβρύτων (μέσω skype)-Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και Δημοτικό Σχ. Κάτω Καστριτσίου «Χορός και φύλο»

Το Μ.Ε.Τ. βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης. Είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες.

Tηλ.  2610 969973, 969972, 969732, Φαξ 2610969799, Email [email protected]

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture