Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Γενικός Διευθυντής της Bergmann Kord κ. Κορδεράς, μιλάει στο thebest.gr λύνει απορίες σχετικές με τα θέματα των μαλλιών μας!

Ο Γενικός Διευθυντής της Bergmann Kord κ...

H Bergmann Kord, η μεγαλύτερη κλινική μαλλιών μεταφέρθηκε σε ένα νέο, καλαίσθητο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Πάτρας

Η Bergmann Kord, η μεγαλύτερη κλινική μαλλιών, εδώ και λίγες μόλις ημέρες, μεταφέρθηκε σε ένα νέο, καλαίσθητο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Πάτρας, για να δώσει λύση  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα μαλλιά τους άνδρες και γυναίκες.

Ο Γενικός Διευθυντής της Bergmann Kord κ. Κορδεράς, μας μιλάει για τις υπηρεσίες που παρέχονται και μας λύνει απορίες σχετικές με τα θέματα των μαλλιών μας.

1. Μέχρι τώρα πολύς κόσμος είχε συνδέσει την κλινική μαλλιών Bergmann Kord με τη μεταμόσχευση μαλλιών. Θεωρούσαν δηλαδή οι περισσότεροι ότι απευθύνεστε μόνο σε όσους θέλουν να κάνουν εμφύτευση μαλλιών. Μαθαίνουμε όμως ότι οι υπηρεσίες σας στην πραγματικότητα ποικίλουν, αφορούν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες και παρέχετε λύσεις για πάρα πολλά προβλήματα που έχουν τα μαλλιά, από απλά μέχρι πολύ σύνθετα. Θέλετε να μας πείτε συνοπτικά ποιά προβλήματα μπορείτε να λύσετε;

Στη Bergmann Kord έχουμε αναπτύξει ένα εξειδικευμένο σύστημα τεχνογνωσίας στον διαγνωστικό έλεγχο διαφόρων μορφών τριχόπτωσης από διαφορετικά αίτια που ονομάζεται τριχοριζόγραμμα, για να είμαστε σε θέση να δώσουμε απαντήσεις ή να αντιμετωπίζουμε την αραίωση οποιουδήποτε βαθμού σε άνδρες & γυναίκες.

Η κλινική μας έχει να παρουσιάσει ένα μοναδικό state-of-the-art know-how, ανάλογα με το πάντα με το αποτέλεσμα της διάγνωσης, στον τομέα της πρόληψης της τριχόπτωσης και της ενδυνάμωσης των μαλλιών. Εφαρμόζοντας εξειδικευμένες θεραπείες σε συνεργασία και κοινά πρωτόκολλα με το Instituto Rinaldi του Μιλάνο όπως είναι το πρωτοποριακό πρωτόκολλο θεραπείας PRP που έχει εξαιρετική ένδειξη για αρχές τριχόπτωσης σε άντρες και γυναίκες ή  οι θεραπείες Φυτικών Βλαστοκυττάρων με laser.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε και τις μη ιατρικές λύσεις της Προσθετικής Μαλλιών που εφαρμόζουμε στην περίπτωση ειδικών τύπων αλωπεκίας, καθώς και της τεχνικής Hollywood On the Street (HOS-2) που εφαρμόζουμε σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοβόληση, ώστε  μπορούν να διατηρήσουν την αρχική εικόνα των μαλλιών τους.

Οι υπηρεσίες μας ολοκληρώνονται με την αποκλειστική σειρά των προϊόντων κατά της τριχόπτωσης αλλά και περιποίησης μαλλιών, που αποτελούν απόσταγμα των εντατικών πολυετών ερευνών των εργαστηρίων της BERGMANN Γερμανίας.

2. Η τριχόπτωση, ειδικά για τις γυναίκες, είναι πολύ συχνό φαινόμενο και εμφανίζεται κατά καιρούς για πολλούς λόγους. Πότε πρέπει κάποιος, είτε άνδρας είτε γυναίκα, να ανησυχήσει; Ποιά είναι δηλαδή η ένδειξη ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό;

Τα δείγματα τριχόπτωσης στις γυναίκες αλλά και στους άντρες συνήθως είναι μία αύξηση στον αριθμό τριχών που βλέπει  στα χέρια της ή στη πετσέτα κατά τη διάρκεια του λουσίματος και για ένα μικρό διάστημα. Όπως επίσης και η παρατηρητικότητα του κομμωτή παίζει ρόλο. Έτσι λοιπόν με τα πρώτα σημάδια καλό είναι να γίνεται ένας διαγνωστικός έλεγχος ή ακόμα και ένα τριχοριζόγραμμα ώστε να μπορέσει ένας ειδικός να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της τριχόπτωσης. Η κλινική Bergmann Kord δίνει τη δυνατότητα για δωρεάν έλεγχο ώστε οποιοσδήποτε άντρας ή γυναίκα διαπιστώσει κάτι ανησυχητικό να έχει μια υπεύθυνη γνώμη από τους γιατρούς μας.

3. Κληρονομικότητα, στρες, ηλικία, κακή διατροφή, είναι οι συχνότερες αιτίες που ακούμε για την τριχόπτωση. Εσείς ποιοί πιστεύετε ότι είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες εμφάνισής της; Στην Bergmann Kord μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα από όπου κι αν προέρχεται;

Η τριχόπτωση είναι φυσικό επακόλουθο της διαδικασίας γήρανσης. Πρόκειται για γενετική προδιάθεση που πλήττει και τα δύο φύλλα. Ο βασικός παράγοντας στην τριχόπτωση είναι η κληρονομικότητα η οποία καθορίζει την μεταφορά του σχετικού γονιδίου. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται  ανδρογενετική αλωπεκία , η οποία ευθύνεται για το 95% της τριχόπτωσης που πλήττει άνδρες, αλλά και μεγάλο ποσοστό γυναικών . Επιπλέον αίτια είναι οι μακροχρόνιες δίαιτες για απώλεια βάρους που γίνονται δίχως παρακολούθηση, η κακή διατροφή, τα προϊόντα στάιλιγκ , παθήσεις θυρεοειδούς κτλ.

Ανάλογα τη περίπτωση και το αποτέλεσμα της διάγνωσης οι ειδικοί μας  με ειλικρίνεια απαντούν σε ερώτημα ποια είναι η καλύτερη λύση και πως μπορεί να εφαρμοστεί.

4. Σε ποιους απευθύνεστε; Ποιοι είναι εκείνοι που πρέπει να απευθυνθούν σε εσάς;

Η Bergmann Kord δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1979. Διαθέτει τεράστια εμπειρία και γνώση. Γνωρίζει όλες τις τεχνικές αποκατάστασης και θεραπείας που εφαρμόζονται παγκοσμίως, εφαρμόζοντας και στις δικές της κλινικές. Οποιοσδήποτε άντρας ή γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας, μπορεί να απευθυνθεί στους ειδικούς μας και να έχει μια διαγνωστική εξέταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

5. Η μεταμόσχευση μαλλιών για την οποία φημίζεται η κλινική σας, σε ποιούς απευθύνεται; Ποιοί πρέπει να επιλέξουν αυτή τη λύση;

Το ιατρικό επιτελείο της Bergmann Kord πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση μαλλιών στην Ελλάδα και πλέον στο ενεργητικό της κλινικής μας καταγράφονται περισσότερες από 60.000 μεταμοσχεύσεις μαλλιών.

Η μεταμόσχευση μαλλιών απαιτεί να εφαρμόζεται από μια έμπειρη και ικανή ιατρική ομάδα. Τα ιατρικά επιτελεία μας αποτελούνται από επικεφαλής δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό, αναισθησιολόγο και 3 βοηθούς νοσηλευτές. Απαιτείται προσοχή στη λεπτομέρεια και αρκετός χρόνος για να  εφαρμόσει τις πιο σύγχρονες τεχνικές όπως είναι η FUT και η  FUE. Αυτό είναι η μεγάλη μας επιτυχία και την εξαργυρώνουμε με το μεγάλο αριθμό ξένων ενδιαφερομένων που μας επιλέγει για να προχωρήσει σε αποκατάσταση των μαλλιών του στη δική μας κλινική.

Πριν από οτιδήποτε οι ειδικοί της Bergmann Kord σχεδιάζουν το εξατομικευμένο πλάνο μεταμόσχευσης μαλλιών (PHTP) για κάθε ασθενή, που καθιστά τη μεταμόσχευση μαλλιών απόλυτα ταιριαστή σε αυτόν.

Οι πιο σημαντικοί παράγοντες προς συνυπολογισμό είναι:

Η βαθμίδα αραίωσης

Οι δυνατότητες της δότριας περιοχής

Τα χαρακτηριστικά του ενδιαφερόμενου (ηλικία, στυλ, χαρακτηριστικά & συμμετρίες προσώπου κλπ)

Οι προδιαγραφές των μαλλιών και του τριχωτού (χρώμα μαλλιών, δέρματος, διάμετρος τρίχας, ελαστικότητα τριχωτού κλπ)

Η μελλοντική εξέλιξη της τριχόπτωσης

Οι επιθυμητοί – εφικτοί στόχοι

6.Μιλήστε μας λίγο γι' αυτό. Η διαδικασία είναι επώδυνη; Υπάρχουν παρενέργειες; Η επιτυχία είναι σίγουρη; Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα; Πόσο φυσικό είναι το αποτέλεσμα;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που εφαρμόζεται από έμπειρες ιατρικές ομάδες της Bergmann Kord και στη κλινική της Πάτρας μέσα σε λίγες ώρες.

Με τις νεότερες τεχνικές και σε σχέση με το παρελθόν είναι λιγότερο τραυματικές και οι ενδιαφερόμενοι επανέρχονται στους κανονικούς ρυθμούς μέσα σε 3-4 μέρες. Δεν υπάρχουν ράμματα, ουλές ή σημάδια και καμία παρενέργεια. Όπως επίσης είναι εντελώς ανώδυνη διαδικασία χωρίς πρηξίματα ή οιδήματα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι 100%φυσικό και παραμένει εφόρου ζωής.

7. Έχουμε μάθει ότι, εκτός από τις επεμβατικές θεραπείες μαλλιών στις οποίες ειδικεύεστε, παρέχετε παράλληλα θεραπείες και προϊόντα ενδυνάμωσης μαλλιών. Ποιές είναι αυτές οι θεραπείες και σε ποιούς απευθύνεστε;

Όπως σας είπα πρώτα κάνουμε μια διαγνωστική εξέταση και ανάλογα τη περίπτωση και τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου προτείνουμε την κατάλληλη αγωγή.

Ωστόσο εκτός από τις βαθιά αναζωογονητικές θεραπείες αναδόμησης για το μήκος της ταλαιπωρημένης και αδυνατισμένης τρίχας και την ενίσχυση της κερατίνης τη οποία προτείνουμε κυρίως σε γυναίκες για καλύτερη συμπεριφορά της τρίχας και λάμψη υπάρχουν και πιο ενισχυτικές.

Η νέα και πολλά υποσχόμενη θεραπεία τριχόπτωσης που εφαρμόζουμε σε συνεργασία με το Instituto Rinaldi του Μιλάνο, ονομάζεται PRP (Platelet Rich Plasma) και εφαρμόζεται ήδη στη κλινική μας με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Πρόκειται για καινοτόμο μέθοδο που αξιοποιεί τις ιδιότητες των αιμοπεταλίων του αίματος.

Τα αιμοπετάλια είναι πλούσια σε Κυτοκίνες και Αυξητικούς Παράγοντες (Growth Factors), οι οποίοι έχουν την ιδιότητα της αναγέννησης & ανάπλασης των ιστών του οργανισμού που δυσλειτουργούν ή έχουν υποστεί βλάβη.

Ειδικά για την περίπτωση της τριχόπτωσης, οι Αυξητικοί Παράγοντες επιτυγχάνουν την επανενεργοποίηση των αδύναμων ενήλικων βλαστοκυττάρων του τριχωτού της κεφαλής και κατ΄ επέκταση των θυλάκων των τριχών που δυσλειτουργούν, για να είναι πλέον σε θέση να δώσουν νέα μαλλιά αλλά και ενδυνάμωση στα υπάρχοντα.

Με τη νέα θεραπεία επιτυγχάνεται κατ΄ουσίαν η ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων, δεδομένου ότι ο οργανισμός ¨εξαναγκάζεται¨ να αντιδράσει με έντονο αλλά απόλυτα φυσικό τρόπο στην υπολειτουργία τους.

Η νέα θεραπεία είναι απλή στην εφαρμογή της, απολύτως ασφαλής & δίχως παρενέργειες, καθώς η μέθοδος PRP εφαρμόζεται ήδη για αρκετά χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα.

8. Με ποιά κριτήρια πρέπει κάποιος να επιλέξει τον επαγγελματία τον οποίο θα εμπιστευθεί για να λύσει το πρόβλημα των μαλλιών του; Τί πρέπει να προσέξει;

Επειδή στη μεταμόσχευση μαλλιών το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης είναι καθοριστικής σημασίας για την εμφάνιση του ενδιαφερόμενου και δεν υπάρχουν περιθώρια για δοκιμές ή πειραματισμούς, θα πρέπει η επιλογή της κατάλληλης κλινικής μαλλιών να γίνεται βάσει των αποτελεσμάτων της και της βαρύτητας που έχει στο χώρο.
Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της κλινικής μαλλιών δεν επιβεβαιώνεται από τα διαφημιστικά μηνύματα, τις εκπτώσεις ή τις προσφορές, παρά μόνο από τα αποτελέσματα της δουλειάς της.
Για το λόγο αυτό, η μεταμόσχευση μαλλιών θα πρέπει να αναλαμβάνεται από κλινικές μαλλιών που έχουν απόλυτη εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών, αντιμετωπίζουν την τριχόπτωση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και κυρίως, έχουν αποδεδειγμένα καλά αποτελέσματα και αξιοπρεπή

9. Τελευταίο και ίσως σημαντικότερο μιας και αποτελεί πλέον κριτήριο για τον περισσότερο κόσμο, είναι το κόστος των θεραπειών και των επεμβάσεων. Παρέχετε θεραπείες που μπορούν να επιλέξουν άνθρωποι μιας συγκεκριμένης οικονομικής κατάστασης, ή απευθύνεστε σε όλους;

Οι θεραπείες που εφαρμόζουμε στη κλινική μας απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτου  οικονομικής κατάστασης μιας και οι τιμές στις επεμβάσεις και τις θεραπείες είναι προσαρμοσμένες στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Βοηθάμε τους ενδιαφερόμενους να το αποφασίσουν και να προχωρήσουν με όποιο τρόπο μπορούμε είτε με άτοκες δόσεις είτε με μικρές διευκολύνσεις χωρίς ποτέ να υποβαθμίζουμε τη ποιότητα στο αποτέλεσμα.

Να τονίσουμε ότι, λόγω των οικονομικών συνθηκών, η Bergmann Kord έχει εξασφαλίσει ειδικές, μειωμένες τιμές σε όλες τις υπηρεσίες αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, που θα ισχύουν αποκλειστικά για τους ενδιαφερόμενους που θα προσέλθουν από Τετάρτη 4 έως Κυριακή 8 Ιουνίου, αποκλειστικά για το επιστημονικό κέντρο της Bergmann Kord στην Πάτρα.

Έτσι είναι εφικτό να βελτιώσουν την εικόνα τους με φυσικό και εγγυημένο τρόπο και να αποκτήσουν πάλι τα χαμένα τους μαλλιά σε ειδικές τιμές.

Με την ευκαιρία να τονίζω και κάτι τελευταίο διότι είναι σημαντικό να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι από την Τετάρτη 4 έως και τη Κυριακή 8 Ιουνίου το επιστημονικό επιτελείο της Bergmann Kord θα βρίσκεται στη Πάτρα για δωρεάν διάγνωση των ενδιαφερόμενων, οι οποίοι παράλληλα μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Προσκαλούμε επομένως τους κατοίκους της Πάτρας που αντιμετωπίζουν τριχόπτωση να έρθουν στο επιστημονικό μας κέντρο σε προσωπικό ραντεβού, με σκοπό να τους δώσουμε την καλύτερη δυνατή συμβουλή και λύση για τα μαλλιά τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν για ένα προσωπικό ραντεβού διάγνωσης με τους ειδικούς μας χωρίς καμία χρέωση ή υποχρέωση στη νέα διεύθυνση,  Αγίου Ανδρέου 111 στο κέντρο  της Πάτρας στο τηλέφωνο 2610 424545.

Η Bergmann Kord δραστηριοποιείται με 9 επιστημονικά κέντρα σε Ελλάδα & Κύπρο (σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ρόδο, Λευκωσία & Λεμεσό) και φυσικά και στην  κλινική της Πάτρας παρέχονται όλες οι υπηρεσίες της BERGMANN KORD.

Bergmann Kord Αγ. Ανδρέου 111
Τηλ. 2610 424545
www.kord.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight