Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Tα διεθνή Μέσα υμνούν την ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Tα διεθνή Μέσα υμνούν την ταινία που γυρ...

"Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου"

Εξαιρετικές κριτικές απέσπασε η ταινία «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» του Χοσείν Αμινί που «λούζεται» από το ελληνικό φως και φέρνει σε πρώτο πλάνο τον Παρθενώνα και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού


«"Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου" διαφημίζουν την Ελλάδα , όπως ο "Ταλαντούχος κ.Ρίπλεϊ στην Ιταλία» γράφει συντάκτρια στο ταξιδιωτικό site Τraveller, την ίδια στιγμή που η Guardian κάνει λόγο για μία ταινία «λουσμένη» με το ελληνικό φως που συνδυάζει το έγκλημα, τη λάμψη και τις σεξουαλικές ίντριγκες.

Η Ιndepented βάζει τον σκηνοθέτη της ταινίας Χοσέιν Αμινί στο κλαμπ των μεγάλων κινηματογραφιστών που κατάφεραν να μεταφέρουν στην οθόνη μυθιστορήμα της Πατρίτσια Χάισμιθ, όπως είναι ο Άλφρεντ Χίτσκοκ για την ταινία « Ο Άγνωστος του Εξπρές» και ο Άντονι Μινγκέλα για τον «Ταλαντούχο Κ.Ρίπλεϊ». Για τον Αμινί, το φιλμ που γυρίστηκε σε Αθήνα και Κρήτη ήταν ένα όνειρο ζωής: «Είκοσι πέντε χρόνια είναι η μισή μου ζωή. Όταν ήμουν φοιτητής στο πανεπιστήμιο σκεφτόμουν ότι ήθελα να μεταφέρω "Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου" της Χαίσμιθ στο σινεμά. Ήταν ένα δύσκολο, μα γοητευτικό ταξίδι, που με βοήθησε τελικά γιατί κατάλαβα την αξία της υπομονής» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Η ταινία «Τα δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» μας μεταφέρει στο 1962 και ακολουθεί να όμορφο ζευγάρι Αμερικανών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν ο Βίγκο Μόρτενσεν και η Κίρστεν Ντανστ που υποτίθεται ότι βρίσκονται στην χώρα μας για ένα ταξίδι αναψυχής. Στην πραγματικότητα όμως, ο άντρας προσπαθεί να διαφύγει γιατί καταζητείται στην χώρα του για απάτες. Στην υπόθεση εμπλέκεται ένα τρίτο πρόσωπο (Οσκαρ Αϊζακ), επίσης υπόπτων διασυνδέσεων.

Τα διεθνή Μέσα κάνουν ειδική μνεία στα «ηλιόλουστα» πλάνα της ταινίας με τον Παρθενώνα, την Ρωμαϊκή Αγορά και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. Η Αθήνα και τα Χανιά της Κρήτης, όπως αποτυπώθηκαν από τον κινηματογραφικό φακό του Αμινί, αναμένεται να  προσελκύσουν πολλούς τουρίστες, όπως έγινε και παλαιότερα με την ταινία «Ο Ταλαντούχος Κ.Ρίπλεϊ» που αποτέλεσε το καλύτερο τουριστικό σποτ για την Νότια Ιταλία. Ένα φιλμ που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον υπόσχονται οι κριτικοί κινηματογράφου, στο οποίο «Το λαμπερό τοπίο, επισκιάζεται με την καχυποψία, την εξαπάτηση και την ερωτική ζήλια». Η ταινία που έκανε πρεμιέρα χτες-16 Μαΐου- στις αμερικανικές αίθουσες θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture