Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απολογιστική εκδήλωση για το ασφαλές διαδίκτυο

Πάτρα: Απολογιστική εκδήλωση για το ασφα...

Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: Με γέφυρα την ενημέρωση , ταξιδεύουμε με ασφάλεια στον κόσμο του Διαδικτύου.

Στόχος της  εκδήλωσης είναι  η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής δράσης με θέμα : «Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ, χωρίς να ρισκάρω»,που έγινε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους  2013-2014,  από την Εθελοντική Ομάδα «Κοινωνικοί Λειτουργοί  ΕΝ τάξη», και αφορούσε  μαθητές, δασκάλους αλλά και γονείς.

Οι «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη» υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της φετινής  σχολικής χρονιάς ενημερωτική δράση σε δημοτικά σχολεία του Δ. Πατρέων, για το Ασφαλές Διαδίκτυο, με τίτλο: «Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ,  χωρίς να ρισκάρω», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών Δ.  Πατρέων & Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του Δ. Πατρέων και το Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης πραγματοποιείται την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 απολογιστική εκδήλωση , με δράσεις ευαισθητοποίησης και χάπενινγκ με τη συμμετοχή των ίδιων των μαθητών και των δασκάλων τους, αλλά και πολιτών  της Πάτρας

Το πρωί της Πέμπτης από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ., μαθητές από τα έξι  δημοτικά σχολεία που υλοποιήθηκε η φετινή μας δράση (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» , 21ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας, 6ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας , 34ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας , 39ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας και 3ο Δημοτικό σχολείο Παραλίας Πατρών), σε συνεργασία με τους εικαστικούς των σχολείων και καλλιτέχνες graffiti  από Αθήνα και Πάτρα θα δημιουργήσουν  τοιχογραφίες (graffiti), στο μαντρότοιχο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στην οδό Φλέμινγκ , με  μηνύματα και εικόνες σχετικά με το Ασφαλές Διαδίκτυο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας από τις 18.00 μ.μ. έως τις 20.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί  στην «Αγορά Αργύρη», ενημερωτική εκδήλωση της εθελοντικής ομάδας των «Κοινωνικών Λειτουργών ΕΝτάξη», όπου και θα παρουσιαστούν  τα αποτελέσματα  της φετινής δράσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Με γέφυρα την ενημέρωση , ταξιδεύουμε με ασφάλεια στον κόσμο του Διαδικτύου.

ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗ»

Πάτρα 08 Μαΐου 2014

 

17.45 - 18.00: Προσέλευση κοινού

18.00 - 18.15: Χαιρετισμοί

18.15 - 18.30: Παρουσίαση Έρευνας από τα σχολεία της φετινής δράσης των «Κοινωνικών Λειτουργών ΕΝτάξη» - Ερευνητικά δεδομένα από τους γονείς των μαθητών - Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός,

18.30 -18.40: Ερευνητικά δεδομένα από τις τάξεις των μικρών μαθητών                 (Α’, Β’, Γ’)- Φωτεινή Μητρόπουλου, Κοινωνική Λειτουργός-Εθελόντρια «Κοινωνικών Λειτουργών ΕΝτάξη»

18.40 – 18.50: Ερευνητικά δεδομένα από τις τάξεις των μεγάλων μαθητών (Δ’,Ε’,ΣΤ’) - Ιωάννα Τσελεπή, Κοινωνική Λειτουργός-Εθελόντρια «Κοινωνικών Λειτουργών  ΕΝτάξη»

18.50 - 19.00: Ερευνητικά δεδομένα από τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων – Αναστασία Σακκογιάννη, Κοινωνική Λειτουργός - Εθελόντρια «Κοινωνικών Λειτουργών  ΕΝτάξη»

19.00 - 19.15: Παρουσίαση θεατρικού « "Η Κοκκινοσκουφίτσα απ' την ανάποδη» από τα εκπαιδευτήρια «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» . Με το ίδιο θεατρικό αξιοποιώντας το Διαδίκτυο , δημιούργησαν comic που θα το δούμε στη συνέχεια ….

19.15-19.30 Παρουσίαση  της δημιουργικής αξιοποίησης  του Διαδικτύου από τα σχολεία  της δράσης: Ελένη Περικλέους, Κοινωνική Λειτουργός  & Βασιλική Πλώτα, Κοινωνική Λειτουργός -Εθελόντρια «Κοινωνικών Λειτουργών  ΕΝτάξη»

19.30 -19.40: «Τα παιδιά ζωγράφισαν στον τοίχο του σχολείου τους… και όχι μόνο!» Παρουσίαση των graffiti των μαθητών : Κανέλλα Κοντονή – Κοινωνική Λειτουργός.

19.40 - 19.50: « Η δράση «Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ, χωρίς να ρισκάρω» , με τη ματιά ενός Δασκάλου: Ηλίας Γκοτσόπουλος, Διευθυντής 39ου Δημοτικού σχολείου Πάτρας

19.50 - 20.00: Συζήτηση

Σε όλα τα σχολεία που πήραν μέρος στη δράση , θα δοθούν βεβαιώσεις

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις