Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Στην γραμμή... Βαρβιτσιώτη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης - "Το θαλάσσιο μέτωπο δεν πρέπει να παραχωρηθεί στον Δήμο"

Πάτρα: Στην γραμμή... Βαρβιτσιώτη και ο ...

Τι είπε για τον ΟΛΠΑ

Κάθετα αντίθετος στην απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στο Δήμο, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης μιλώντας στον Flash 98.7 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο, τασσόμενος υπέρ της ένταξης του χώρου στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΛΠΑ.

«Εγώ δε συμφωνώ το θαλάσσιο μέτωπο να ανήκει στο Δήμο Πατρέων, θεωρώ ότι πρέπει να ανήκει στον ΟΛΠΑ, ο οποίος επειδή έχει πολλά χρήματα από τα αντίστοιχα έσοδα, θα μπορεί να κάνει τα έργα, πολύ καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα». τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι αυτό αποτελεί προσωπική του άποψη.

Για να συνεχίσει: «Τα χρήματα που εισπράττουν οι Οργανισμοί Λιμένος, να μην πηγαίνουν στην μεγάλη τρύπα της Οικονομίας, αλλά να διοχετεύονται στην τοπική κοινωνία. Την ανάπτυξη την κάνει ο ΟΛΠΑ και την κάνει πολύ καλά. Δεν συμφωνώ με την παραχώρηση των λιμανιών στους Δήμους, ούτε της Πάτρας, ούτε του Ηρακλείου. Γιατί πιστεύω οι Οργανισμοί Λιμένων, έχουν καθήκον να περιφρουρούν τους χώρους αυτούς και να τους αξιοποιούν».

Για να υπογραμμίσει ο κ. Κεφαλογιάννης: «Όλος ο χώρος και το παραλιακό μέτωπο, πρέπει μεν να αποδίδεται στην κοινωνία, χωρίς όμως να χρειάζεται να τσακώνεται ο κάθε Αντιδήμαρχος, ποιος φίλος ή μη φίλος θα πάρει την καφετέρια στην παραλία, όπως γινόταν στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές. Άρα είμαι υπέρ στο να αποδίδονται με τον τρόπο αυτό οι λιμενικοί χώροι στις κοινωνίες, γιατί δεν ενδιαφέρει το δημότη της Πάτρας ή των άλλων πόλεων, σε ποίου ιδιοκτησία ανήκουν. Αυτά που έχουν σημασία είναι άλλα πράγματα, για παράδειγμα αν θα μπορούσε να υπογειοποιηθεί ο σιδηρόδρομος, τουλάχιστον σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα του, για να περάσει έξω από την Πάτρα και να μπει η πόλη μέσα στην θάλασσα».

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, συνέστησε στους Πατρινούς να γίνουν τα έργα στο θαλάσσιο μέτωπο, χωρίς να τους ενδιαφέρει ποιανού ιδιοκτησία είναι αυτός ο χώρος.

Στην επισήμανση, ότι η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στους Πατρινούς και την πόλη, αποτελεί πάγιο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κεφαλογιάννης, αντέτεινε, ότι «και στο Ηράκλειο, ήταν αίτημα του Δήμου, αλλά εγώ ως υπουργός προώθησα τα έργα μέσω του Οργανισμού Λιμένος, χωρίς να χρεωθεί ούτε ένα σεντς ο δημότης και επιπλέον τα έσοδα επέστρεψαν στην πόλη και τους δημότες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις