Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος "αδειάζει" τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο για το θέμα του Ν. Δήμου

Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος "αδειάζει&qu...

"Ο Άγιος Καλαβρύτων είναι πιο προχωρημένος"

Στα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο συγγραφέας Νίκος Δήμου και προκάλεσαν την αντίδραση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ερωτηθείς σχετικά κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Άνθιμος δήλωσε:

“Η πρώτη σύγκρουση ήταν μαζί μου… είχαμε διαφωνήσει, πιο ήπια, πιο συγκρατημένα. Τώρα, με το θέμα το οποίο έθεσε εκείνος, τελείως αψυχολόγητα, υπήρξαν αντιδράσεις.

Εγώ μίλησα διαφορετικά, ο Άγιος Καλαβρύτων, τον οποίο τον αγαπώ και τον τιμώ και συνδεόμεθα πολύ, συνήθως είναι πιο προχωρημένος.

Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό, να τον αφορίσουμε, αν το είπε ο άνθρωπος, έτσι είδα ότι έγραψαν. Δεν θα το πω αυτό, γιατί δεν θα κάνουμε ήρωες εκείνους οι οποίοι λένε σε κάποια περίοδο που φθάνουμε στο Πάσχα ανοησίες…

Τα εκατομμύρια του λαού που βρέθηκαν στις εκκλησίες την Μ. Εβδομάδα και έζησαν τις συνήθειές τις εθιμικές, που έχουμε ως λαός και ως θρήσκευμα, είναι μεγαλουργήματα.

Δεν μπορείς με ένα φύσημα να θελήσεις να σβήσεις το φως και να τα καταργήσεις, είναι ανοησία αυτό. Από εκεί και πέρα τον αφήνουμε εκεί που τον πήγε το κόμμα του, τον έδιωξε”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις