Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στο 4,5% διαμορφώθηκε η απόδοση του πενταετούς ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας

Στο 4,5% διαμορφώθηκε η απόδοση του πεντ...

Η έκδοση υπερκαλύπτεται γύρω στις τρεις φορές

Στο 4,5% διαμορφώθηκε η απόδοση του πενταετούς ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 750 εκατ. ευρώ, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται γύρω στις τρεις φορές, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Το κουπόνι θα είναι στο 4,375%.

Νωτίτερα το Reuters μετέδιδε οτι στο 4,5% θα τιμολογηθεί αργότερα την Πέμπτη η απόδοση του πενταετούς ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 750 εκατ. ευρώ, με τους επενδυτές να έχουν προσφέρει ήδη πάνω από 2,25 δισ. ευρώ, αναφέρει το Reuters. Συμμετείχαν περίπου 170 επενδυτές, λενε οι πληροφορίες.

Για ψήφο εμπιστοσύνης στην ΕΤΕ, μιλά η διοίκησή της, σημειώνοντας και το γεγονός ότι η απόδοση διαμορφώθηκε κάτω από το 4,95% του 5ετούς ομολόγου που εξέδωσε το ελληνικό Δημόσιο, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Παραδοσιακά, τα ομόλογα των τραπεζών τιμολογούνται υψηλότερα από τα κρατικά ομόλογα εξαιτίας του αυξημένου επενδυτικού κινδύνου που ενέχουν.

Όπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές είναι η πρώτη εταιρική έκδοση με κόστος χαμηλότερο του αντίστοιχης διάρκειας ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερη επιτυχία για την Εθνική Τράπεζα (διαμορφώθηκε σε 50 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με την απόδοση του 5ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου πριν λίγες εβδομάδες).

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η άντληση ρευστότητας 750 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, μέσω του νέου πενταετούς ομολόγου, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, μέσω της χορήγησης νέων δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με επιτόκια χαμηλότερα από τα ισχύοντα σήμερα στην αγορά, συμβάλλοντας έτσι στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης που είναι το μεγάλου ζητούμενο.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Εθνικής για την επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης του πενταετούς ομολόγου, αναφέρει: «η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε έκδοση ομολόγου κύριου χρέους (senior unsecured bond) ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, 5ετούς διάρκειας.»

» Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση υπερκαλύφθηκε σήμερα περί τις 3 φορές. Η απόδοση του ομολόγου κατά την έκδοση διαμορφώθηκε στο 4,50% ενώ το τοκομερίδιο θα είναι 4,375%. Η τιμή έκδοσης του ομολόγου ορίστηκε στο 99,451%. Συντονιστές έκδοσης ήταν οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά