Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέες αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος μαθητή

Νέες αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφον...

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου

Ένας ακόμη ανήλικος φέρεται να είχε απειληθεί από τα ίδια πρόσωπα τα οποία πραγματοποίησαν δολοφονική επίθεση σε βάρος του 17χρονου μαθητή πριν από ένα χρόνο στο Παλαιό Φάληρο και εκτιμάται ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, με καταθέσεις μαρτύρων, αλλά με έναν μόνο κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο προχώρησε σε διαχωρισμό της υπόθεσης για τον δεύτερο κατηγορούμενο, συναυτουργό στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του μαθητή, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2013, ήταν ανήλικος. Έτσι η δικογραφία ως προς αυτόν παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Στο δικαστήριο κατέθεσε συμμαθητής του θύματος, ο οποίος υποστήριξε ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές από τον κατηγορούμενο πριν συμβεί το επίδικο περιστατικό.

Τι δήλωσαν οι μάρτυρες

Μαθητής: «Είχα απειληθεί και εγώ από τον πρώτο κατηγορούμενο πριν από το περιστατικό. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, είδα τον κατηγορούμενο και την κοπέλα του στο σχολείο και ζωγράφιζαν στους τοίχους σβάστικες. Την επόμενη μέρα προσπάθησα να μιλήσω στην κοπέλα που ήταν συμμαθήτριά μου, αν και ήμουν λίγο απότομος. Εκείνη έστειλε μήνυμα και μόλις σχόλασα με περίμεναν ο κατηγορούμενος και τέσσερα ακόμη άτομα έξω από το σχολείο. Με κοίταζαν έντονα για να με εκφοβίσουν. Την επόμενη μέρα ζήτησα συγγνώμη από την κοπέλα και πήγαμε σε ένα παγκάκι να μιλήσουμε. Εκεί ήρθε ο κατηγορούμενος και μερικοί φίλοι του και άρχισαν να με σπρώχνουν. Αυτός έβγαλε μαχαίρι. Ήταν κλειστό αλλά έπαιζε με αυτό κοντά στο πρόσωπό μου και μου φώναζε: «Παίζεις με την τρέλα του καθενός;». Τη γλίτωσα επειδή είχα ζητήσει συγγνώμη... θα μπορούσα να ήμουν εγώ στην θέση του θύματος».

Αστυνομικός: Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την επίθεση ο οποίος είπε ότι ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι «ανήκει στην Χρυσή Αθγή αλλά δεν ασχολείται». Ο μάρτυρας μάλιστα ανέφερε πως του είχε προκαλέσει εντύπωση πως ο κατηγορούμενος κατά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων «με ρώτησε αν θα έχει πρόβλημα λόγω της υπόθεσης γιατί ήθελε να καταθέσει τα χαρτιά του για ειδικός φρουρός. Σαν να μην είχε καταλάβει τι έκανε».

Τέλος, κατέθεσε ο αστυνομικός, στην κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν όπλα και μπλουζάκια με εθνικιστικά μηνύματα. Σύμφωνα με όσα είχαν πει τότε στην αστυνομία οι γονείς του κατηγορουμένου, ανέφερε ο μάρτυρας, μία καραμπίνα που είχε εντοπιστεί στο πατάρι ανήκε στον πατέρα του που εργαζόταν στα ΕΚΑΜ ενώ μία σιδηρογροθιά ανήκε στη μητέρα του η οποία εργαζόταν σε εταιρία σεκιούριτι.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις