Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην Θεσσαλονίκη μεταβαίνει η Νεανική Χορωδία της Πολυφωνικής της Πάτρας - Θα λάβει μέρος σε παγκόσμιο Φεστιβάλ χορωδιών μιούζικαλ

Στην Θεσσαλονίκη μεταβαίνει η Νεανική Χο...

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, η Νεανική Χορωδία του Ομίλου της Πολυφωνικής της Πάτρας προκειμένου να λάβει μέρος στο 4ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ, που πραγματοποιείται στη συμπρωτεύουσα το διάστημα 25-27 Απριλίου, με τη διοργάνωση της Χορωδίας «Κοραής», στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 8 το βράδυ και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ- μοναδικού παγκοσμίως για τη θεματική του -περιλαμβάνει χορωδίες από τη Βουλγαρία, Μολδαβία, Π.Γ.Δ.Μ, Τουρκία, Αίγυπτο και από τις πόλεις Τρίπολη, Πάτρα, την Κηφισιά - Αθήνα και την Θεσσαλονίκη καθώς και την διοργανώτρια χορωδία «Κοραής».

Οι Χορωδίες που συμμετέχουν, θα ερμηνεύσουν γνωστές επιτυχίες του διεθνούς και ελληνικού Μιούζικαλ από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει η μαέστρος Jasenka Ostojić από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πλαισιώνονται από δύο παράλληλες εκδηλώσεις, την Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Απριλίου, στις 11.30, στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς και από την Έκθεση έργων ζωγραφικής από τον Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Βορείου Ελλάδος, με θέμα: «Μουσική-Χορός», στο Φουαγιέ της Αίθουσας Τελετών καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στην Ελευθερία, την Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014».

Η Νεανική Χορωδία της Πολυφωνικής θα ερμηνεύσει τα έργα, SINGIN’ IN THE RAIN, από το Μιούζικαλ: ‘’SINGIN’ IN THE RAIN’’ , Στίχοι: ARTHUR FREED, Μουσική: NACIO HERB BROWN, Επεξεργασία: MARK HAYES, I FEEL PRETTY, από το Μιούζικαλ: ‘’WEST SIDE STORY’’, Στίχοι: STEPHEN SONDHEIM, Μουσική: LEONARD BERNSTEIN, Επεξεργασία: WILLIAM STICKLES, FLY ME TO THE MOON, Στίχοι και Μουσική: BART HOWARD,

Επεξεργασία:GWYN ARCH, MACAVITY, THE MISTERY CAT, από το Μιούζικαλ: ‘’CATS’’, Στίχοι: THOMAS STEARNS ELLIOT, Μουσική: ANDREW LLOYD WEBBER, HAIR [Choral Medley], από το Μιούζικαλ ‘’ HAIR’’, Στίχοι: JAMES RADO & GEROME RAGNI, Μουσική: CALT Mc DERMOT, Επεξεργασία: GREG GILPIN.

Τη χορωδία, η οποία θα παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα και στα «Ανθεστήρια 2014» της Ζακύνθου, την Πρωτομαγιά, θα διευθύνει η Μαέστρος Ελένη Παπαδοπούλου-Αραβαντινού (κάτω φωτ.). Πιάνο θα παίξει η Μαρίνα Μυλωνά, ηλεκτρικό μπάσο, ο Βασίλης Τζιατζιάς και κρουστά ο Γιώργος Λαμπράκος. Οι χορογραφίες της χορωδίας είναι των: Έλενας Μελαχροινού και Παρασκευής Τατούδη.

Τη χορωδία θα συνοδεύσουν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μαέστρος Σταύρος Σολωμός και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αρκαδιανός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture