Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Malaysia Airlines: Στο κενό ξανά οι έρευνες

Malaysia Airlines: Στο κενό ξανά οι έρευνες

Δεν ανήκουν στο Boeing τα συντρίμμια

Τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη δυτική ακτή της Αυστραλίας δεν ανήκουν στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται για σχεδόν 2 μήνες, δήλωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι.Το Boeing 777 εξαφανίστηκε μία ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και είχε προορισμό το Πεκίνο. Το αεροσκάφος μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Κινέζοι.
Ο επικεφαλής του αυστραλιανού Γραφείου Ασφάλειας Μεταφορών, Μάρτιν Ντόλαν, δήλωσε ότι αυτό που βρέθηκε 320 χιλιόμετρα νότια του Περθ δεν είναι κομμάτια του εξαφανισμένου αεροσκάφους.
«Θέλουμε να διερευνούμε κάθε πιθανό στοιχείο που θα μας βοηθήσει να βρούμε το αεροσκάφος, αλλά δυστυχώς η ανακάλυψη αυτή δεν πρόκειται να βοηθήσει σε αυτή μας την αναζήτηση», δήλωσε ο Ντόλαν στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC.Εν τω μεταξύ, το υπουργικό συμβούλιο της Μαλαισίας ενέκρινε χθες τον διορισμό μιας ανεξάρτητης διεθνούς ομάδας για να ερευνήσει την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, δήλωσε ο προσωρινός υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίν Χουσέιν.
«Ο βασικός σκοπός της διεθνούς ερευνητικής ομάδας είναι να αξιολογήσει, να ερευνήσει και να αποσαφηνίσει την πραγματική αιτία του δυστυχήματος ώστε να μπορούν να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον», σημείωσε ο Χισαμουντίν σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η μαλαισιανή κυβέρνηση είχε επαφές με την κρατική εταιρεία πετρελαίου Petronas και άλλες οντότητες που δεν κατονόμασε οι οποίες έχουν στόχο να επεκταθούν οι έρευνες στον βυθό στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω πράγματι ότι αυξάνουμε τα μέσα που διατίθενται για τις έρευνες στον βυθό της θάλασσας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με μαλαισιανούς αξιωματούχους, οι ειδικοί που θα απαρτίσουν αυτήν την ανεξάρτητη ομάδα έρευνας θα διοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα και η έρευνα μπορεί να ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα.«Είναι επιτακτικής σημασίας για την κυβέρνηση να σχηματιστεί μια ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, η οποία θα είναι όχι μόνον ικανή και θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, αλλά θα είναι επίσης και εξαιρετικά αξιόπιστη», σημείωσε ο Χισαμουντίν.
Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας θα ηγηθεί στην έρευνα που θα διεξαχθεί βάσει των κανόνων του ΟΗΕ, δήλωσαν πηγές στο Ρόιτερς.
Οι ερευνητικές αρχές θα χρειαστεί να «αναδιοργανωθούν και να ανανεώσουν την στρατηγική τους» αν δεν βρεθεί τίποτε στην τρέχουσα ζώνη των ερευνών», σημείωσε εξάλλου ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών, υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα «θα συνεχιστεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις