Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην Ιταλία το Μουσικό Σχολείο Πατρών

Στην Ιταλία το Μουσικό Σχολείο Πατρών

Ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές

Στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius με τίτλο «E.COOL: l’école, c’est cool !» (Το σχολείο είναι ωραίο !), το Μουσικό Σχολείο Πατρών πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιταλία από 17 έως 21 Μαρτίου 2014.

Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι εκπαιδευτικοί Ηλίας Αηδονίδης, καθηγ. καλλιτεχνικών, Δέσποινα Ζαφειροπούλου, καθηγ. μουσικής και Μίχου Κατερίνα, καθ. γαλλικών και υπεύθυνη του προγράμματος και οι μαθητές Παναγιώτα Καπερώνη, Καραθανάση Μαριλύδα, της Β’ λυκείου και Βραχοπούλου Αμαλία, Κανδυλιώτης Σπύρος και Κουτσιουρή Ελένη της Α’ λυκείου.

Το ταξίδι ήταν πολύ όμορφη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες τόσο μαθητές όσο και καθηγητές. Η επίσκεψη έγινε στην πόλη Bisceglie , 40 χλμ. βόρεια του Μπάρι. Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι μαθητές των χωρών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα –Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα- μαζί με τους καθηγητές τους παρουσίασαν τις πόλεις τους, τα σχολεία τους καθώς και παραδοσιακές συνταγές του τόπου τους μέσα από μια διαφημιστική μπροσούρα που είχαν δημιουργήσει, η κάθε ομάδα χωριστά, και η οποία πρόκειται να ενοποιηθεί και να δημοσιοποιηθεί. Παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο υποδοχής, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας, γεύτηκαν την ιταλική κουζίνα, ξεναγήθηκαν στην πόλη.

Το σημαντικότερο όμως ήταν για τους μαθητές ότι ήρθαν σε άμεση επαφή με τον καθημερινό τρόπο ζωής των Ιταλών συμμαθητών τους και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μ’αυτούς διότι φιλοξενήθηκαν στις οικογένειές τους. Δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά, γυρίζοντας στην Πάτρα, είπαν ότι ήταν οι ωραιότερες μέρες της ζωής τους. Όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν μ’ ένα δυνατό αίσθημα ικανοποίησης, μαζί με όρεξη και ιδέες για τη συνέχιση του προγράμματος που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture