Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Tο κόκκινο σκαθάρι εξακολουθεί να "χτυπά" φοίνικες

Πάτρα: Tο κόκκινο σκαθάρι εξακολουθεί να...

Βρέθηκε στο μπαλκόνι Πατρινού

Το κόκκινο σκαθάρι είναι η αιτία για την απώλεια φοινίκων από τον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας, καθώς το έντομο , το οποίο αναπτύσσει μεγάλη πτητική ικανότητα, πλήττει τους φοίνικες, με αποτέλεσμα τα δέντρα σταδιακά να μένουν κούφια και να χρειάζεται να κοπούν. καθώς η πτώση τους μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη. Όπως αναφέρει αναγνώστης του thebest.gr χθες το απόγευμα βρήκε στο μπαλκόνι του και σκότωσε το κόκκινο σκαθάρι και συμπεραίνει ότι το έντομο ήλθε από το πάρκο του Σκαγιοπουλείου, κοντά στο οποίο βρίσκεται το σπίτι του.

Όπως καταγγέλλει ο αναγνώστης στο πάρκο υπάρχουν περίπου 7 φοίνικες και λόγω του αέρα το έντομο κατέληξε στη βεράντα του. Με αφορμή το περιστατικό επισημαίνει ότι οι φοίνικες χρειάζονται περιποίηση κι επισημαίνει την ανάγκη οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μη χαθούν δέντρα που ζουν χρόνια, από ένα σκαθάρι.

Να σημειωθεί ότι λόγω της ασθένειες που έχει προκαλέσει το κόκκινο σκαθάρι σε φοίνικες, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός, είχε εξηγήσει στο thebest.gr ότι ήταν αναγκαία η κοπή δέντρων στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, καθώς, παρά τις προσπάθειες να σωθούν τα δέντρα ,για κάποια, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Όπως είπε ο κ. Σιγαλός δεν υπάρχει αντίδοτο και η θεραπεία που ακολούθησε ο Δήμος δεν έφερε αποτελέσματα.

"Η δική μου εντολή στις υπηρεσίες είναι να κόβεται όποιο δέντρο πια έχει "τελειώσει" και δεν μπορεί να σωθεί, καθώς είναι επικίνδυνο με μια βροχή ή έναν αέρα να πέσει και να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των πολιτών"  είχε πει.

Επίσης υπενθυμίζει ότι έγινε "θεραπεία" στα δέντρα με βάσει τις οδηγίες των αρμόδιων επιστημονικών φορέων της Πολιτείας.

Την ίδια ώρα πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από αρμόδια υπηρεσία, καταγραφή των φοινίκων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης (δημόσια και ιδιωτικά), και ελέγχονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι υγιείς ή όχι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις