Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιστολή στον Μητροπολίτη για τον Ιερό Ναό του Απόστολου Παύλου - "Ρατσιστική και ταπεινωτική συμπεριφορά στις γυναίκες"!

Πάτρα: Επιστολή στον Μητροπολίτη για τον...

Καταγγελία στο thebest.gr

Με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση του thebest.gr, από αναγνώστη μας λάβαμε την ακόλουθη επιστολή για τον Ιερό Ναό του Απόστολου Παύλου στην Πάτρα:

"Έχω γίνει και εγώ μάρτυρας πολύ θλιβερών και απαράδεκτων περιστατικών. Έφθασα σε σημείο να στείλω email στον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών σχετικά με τη συμπεριφορά των ανθρώπων του ναού.

Έχω διαπιστώσει κατ' επανάληψη ρατσιστική και ταπεινωτική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, αλλά και συμπεριφορά σαν να είναι ο ναός προσωπική ιδιοκτησία των ιερέων και των επιτρόπων.

Θα ήθελα να σας παραθέσω το email που απέστειλα πριν λίγο καιρό στον Σεβασμιώτατο Πατρών κ. Χρυσόστομο. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να επιμείνετε στις δημοσιεύσεις σχετικά με τον απόστολο Παύλο, γιατί το καθεστώς εκεί πρέπει να αλλάξει.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

"Προς Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.

Σεβασμιώτατε, Με το παρόν μήνυμα θα ήθελα να καταγγείλω την απαράδεκτη προς τους πιστούς συμπεριφορά του νεαρου ιερέα που λειτουργεί στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου Πατρών.

Το τελευταίο εξάμηνο τυγχάνει να εκκλησιάζομαι συχνά στον παραπάνω ναό και έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου πολλά θλιβερά περιστατικά.

Θα ήθελα να επισημάνω τρία από αυτά που θεωρώ εξαιρετικά σημαντικά.

1) Ανήμερα της εορτής του πολιούχου μας Αγίου Ανδρέα, ο εν λόγω ιερέας σε κήρυγμά του αναφέρθηκε στους επισήμους που θα παραβρίσκοταν στη Πάτρα ως "συφερτός και σκυλολόι που έχει πλακώσει στη πόλη μας". Θεωρώ ότι οι εκφράσεις αυτές δεν συνάδουν με το χώρο της εκκλησίας διότι προάγουν του μίσος, αλλά και δεν είναι κόσμιες για να λέγονται από άμβωνος.

2) Τη προηγούμενη Κυριακή, 23/3/2014, αφού η εκκλησία σχόλασε, ο συγκεκριμένος ιερέας θέλησε να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα κάποιων ακουλουθιών. Ο κόσμος είχε αρχίσει να αποχωρεί, και ο ιερέας άρχισε να φωνάζει πολύ έντονα και να παρατηρεί το κόσμο ότι "είπαμε δι' ευχών και βαρέσαμε διάλυση; Σας παρακαλώ να μείνετε στις θέσεις σας".

3) Σήμερα, 30/3/2014, ο εν λόγω ιερέας διέκοψε δύο φορές τη Θ. Λειτουργία (η πρώτη κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του Ι. Ευαγγελίου) για να κάνει τη παρακάτω παρατήρηση (αναφέρω επ' ακριβώς τα λόγια που χρησιμοποίησε): "Κάποιος από τους κυρίους φυσάει τη μύτη του και ακούγεται ως εδώ, λες και είναι στη τουλέτα του ή κλεισμένος στη κρεβάτοκάμαρά του. Τη μύτη μας την αποστραγγίζουμε, δεν τη φυσάμε λες και παίζουμε κλαρίνο. Ο Θεός ας μας συγχωρέσει".

Αυτή η προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά προς κάποιον που ίσως είναι άρρωστος είναι επιεικώς απαράδεκτη. Πρόκειται άραγε το άτομο στο οποίο απευθύνθηκε ο ιερέας να ξαναπατήσει εκεί; Ή μήπως απαγορεύεται να φτερνιστεί ή να βήξει κάποιος κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας;

Ως εκκλησιαστική αρχή της πόλης μας παρακαλώ πολύ όπως καταδικάσετε τις παραπάνω συμπεριφορές και συνετίσετε τον παραπάνω ιερέα, καθώς ο τρόπος του και η έπαρσή του σκανδαλίζει το ποίμνιο και το εκδιώκει από την εκκλησία (η προσέλευση των πιστών είναι αδικαιολόγητα μειωμένη στον Άγιο Παύλο).

Η εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, όπως και όλες οι εκκλησίες ανήκουν στους πιστούς και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται από τους ιερείς και από τους επιτρόπους ως κτήμα και ιδιοκτησία τους. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ένας αγανακτησμένος πιστός"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις