Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται το υγροποιημένο αέριο στην ακτοπλοΐα

Έρχεται το υγροποιημένο αέριο στην ακτοπλοΐα

Mέσα στην επόμενη διετία

Η εξέταση πολιτικών για την προώθηση χρήσης του LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) στα πλοία της ακτοπλοΐας ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή φορέων της ακτοπλοΐας και εμπλεκόμενων παραγόντων στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έπειτα από πρωτοβουλία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε: «Είχαμε μία σημαντική σύσκεψη για τη χρήση του LNG από τα πλοία της ακτοπλοΐας.

»Εμείς θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό θέμα, καθώς πιστεύουμε ότι η χρήση του θα συμβάλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους της ακτοπλοΐας τονώνοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ακτοπλοΐας με ευεργετικές επιδράσεις για τον καταναλωτή, αλλά και στην εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή στρατηγική για μείωση της εκπομπής ρύπων και χρήση καυσίμων φιλικών προς το περιβάλλον».

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συμπλήρωσε: «Παράλληλα συνάδει με την Εθνική Στρατηγική Ενέργειας και την αξιοποίηση των αγωγών φυσικού αερίου. Από την πλευρά του υπουργείου υπάρχει η πολιτική βούληση να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία, μειώνοντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια και συντονίζοντας τις διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμόδιων φορέων».

Από πλευράς υπουργείου συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων διευθύνσεων ενώ από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα συμμετείχαν θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι από επιχειρήσεις της ακτοπλοΐας, εκπρόσωποι από την Τράπεζα Πειραιώς, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), της Poseidon Med, της Qatar Energy και του Ομίλου Κοπελούζου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η βούληση όλων των συμμετεχόντων για την προώθηση της χρήσης του LNG στα πλοία της ακτοπλοΐας, συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης, ενώ τέθηκε ως κεντρικός στόχος μέσα στην επόμενη διετία ένα πλοίο της ακτοπλοΐας να χρησιμοποιεί LNG».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις