Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο ΣΟΨΥ Πάτρας συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της AIESEC

Ο ΣΟΨΥ Πάτρας συμμετέχει στο πρόγραμμα α...

Σκοπός του προγράμματός είναι η ενδυνάμωση των νέων, η ανάπτυξη των ηγετικών τους χαρακτηριστικών με επίτευξη την αλλαγή στην κοινωνία

Για έξι βδομάδες ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενεί έναν φοιτητή μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών της AIESEC. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η AIESEC είναι ΜΚΟ (Μη κυβερνητική οργάνωση) και ο μεγαλύτερος φοιτητικός οργανισμός.

Σκοπός του προγράμματός της είναι η ενδυνάμωση των νέων, η ανάπτυξη των ηγετικών τους χαρακτηριστικών με επίτευξη την αλλαγή στην κοινωνία. Οι ασκούμενοι όντας μέλη της AIESEC, προέρχονται από ένα παγκόσμιο δίκτυο 124 χωρών και μπορούν να φέρουν νέες ιδέες και τεχνοτροπίες για τον οργανισμό, δρώντας με βάση το πλαίσιο αξιών της AIESEC, όπως να δρουν με γνώμονα τη βιωσιμότητα και να προσπαθούν συνέχεια για το καλύτερο.

Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την πολύτιμη βοήθεια - χορηγία του ταξιδιωτικού γραφείου του κυρίου Γεώργιου Τελώνη, που χάρη σε αυτόν άνοιξε η θέση (visa) του φοιτητή για την τοποθέτηση του στο Σύλλογό μας. Ο φοιτητής που φιλοξενείται από φοιτητές του δικτύου της AISEC ονομάζεται Vinícius, είναι από την Βραζιλία και σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει εμπειρία στη Διαχείριση Έργου σε διεθνείς οργανισμούς,  έχει δουλέψει στον τομέα του marketing του τρίτου τομέα και είχε μανατζάρει ένα δίκτυο από κέντρα για την κοινωνική ένταξη στον Αμαζόνιο. Επίσης διερευνά τις κοινωνικές επιχειρήσεις και αναπτύσσει έργα που αφορούν την κοινωνική αλλαγή.

Στην προσπάθεια αυτή ο Vinícius θα παραδώσει μαθήματα κουλτούρας της χώρας του και χαρακτηριστικά λέει:

*«Έχετε ποτέ σκεφτεί να πάτε στην Βραζιλία; Πολύ μακριά; Όχι πλέον! Η Βραζιλία ήρθε στην Πάτρα!

Ο ΣΟΨΥ προσφέρει στον κόσμο ένα γρήγορο μάθημα: Θέματα της Πορτογαλίας και της Βραζιλιάνικης Κουλτούρας με τον Vinícius Torres, ο οποίος είναι Βραζιλιάνος και θα διδάξει τον ρυθμό, τα χρώματα, την κουλτούρα και τις γεύσεις από την μεγαλύτερη πορτογαλόφωνη χώρα του κόσμου! Τα μαθήματα θα διαρκέσουν 8 ώρες, διανεμημένα σε 4 ενότητες (2 ώρες το καθένα).

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον ΣΟΨΥ, σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν τον οργανισμό να επηρεάσει ακόμα περισσότερους πολίτες της Πάτρας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του ΣΟΨΥ Πάτρας, 2610621273.

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία, Πάτρας που εδρεύει στην οδό Σισσίνη 6, κοντά στην πλατειούλα Αγ. Γεωργίου, πέρυσι γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις