Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκδήλωση μνήμης για τον Χρίστο Φραγκίδη το απόγευμα

Πάτρα: Εκδήλωση μνήμης για τον Χρίστο Φρ...

Σήμερα Πέμπτη 24 Απριλίου

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 24 Απριλίου και ώρα 20.00 στην Αγορά Αργύρη, η εκδήλωση Μνήμης για τον ιατρό Χρίστο Γ. Φραγκίδη, που συνδιοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών και ο Σύνδεσμος Αχαΐας Κύπρου «Αχαιών Ακτή».

Για την προσωπικότητα και την προσφορά του Χρίστου Γ. Φραγκίδη θα μιλήσουν ο δικηγόρος και συγγραφέας Χρήστος Α. Μούλιας, που υπήρξε φίλος του και συνέγραψαν το βιβλίο «Πολύβιος Ν. Κορύλλος, ένας πρωτοπόρος θωρακοχειρούργος», η φιλόλογος Φωτεινή Σ. Τζουανοπούλου-Πολίτη, που επιμελήθηκε μαζί του τις εκδόσεις «Τα πρακτικά του εν Πάτραις Β’ Πανελλαδικού Ιατρικού Συνεδρίου εν έτει 1927» και «Ο Πατραϊκός τύπος και η εξέγερση των Κυπρίων κατά των Άγγλων Αποικιοκρατών τον Οκτώβρη του 1931», καθώς και η Κατερίνα Γατοπούλου, ιατρός-συντονίστρια διευθύντρια του βιοπαθολογικού-βιοχημικού Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων , πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Κατερίνα Γατοπούλου.

Ο Χρίστος Γ. Φραγκίδης γεννήθηκε  στις 24 Αυγούστου του 1950 στην Αμμόχωστο.

Αποφοίτησε  από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1976 και απέκτησε το τίτλο του Ειδικού Παθολόγου το 1980. Αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1988, άσκησε το λειτούργημα επί 36 συναπτά έτη, έχοντας ιατρική προϋπηρεσία και κλινική εμπειρία. Υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», όπου οργάνωσε και διεύθυνε από το 1999 έως το 2007 Αντιυπερτασικό και Αντιλιπιδαιμικό Ιατρείο.

Επιμελήθηκε πλήθος επιστημονικών εργασιών δημοσιευμένες σε ελληνικά περιοδικά και στη διεθνή βιβλιογραφία, ενώ συμμετείχε σε διεθνή σεμινάρια και συμπόσια με επιστημονικές εργασίες-ανακοινώσεις και ομιλίες. Συμμετείχε σε ευρεία ερευνητική δραστηριότητα και διεθνή πρωτόκολλα από το 1982 έως το 2004 ως επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Ιατρικής Φαρμακολογίας και της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Υπήρξε συγγραφέας έξι ιατρικών επιστημονικών και ιστορικών βιβλίων, ενώ έλαβε έξι ειδικές τιμητικές διακρίσεις προσφοράς, επαίνους και βραβεία επιστημονικών εργασιών. Το 1982, τιμήθηκε με Ειδικό Έπαινο από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Από το 2007 έως το 2009, ήταν Αντινομάρχης Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αντίληψης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας. .









Συμμετείχε  στην προώθηση προγραμμάτων Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Σταθμού Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Πατρών. Αποτέλεσμα της δραστηριότητάς αυτής ήταν και η συγκρότηση του πρώτου και μεγαλύτερου συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών στο νομό Αχαΐας. Για το σύνολο της προσφοράς του τιμήθηκε με Ειδικό Έπαινο από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας το 1982.
Είχε εκλεγεί Γενικός Γραμματέας στην Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Πελοποννήσου, Ιονίων και Στερεάς Ελλάδος το 1977-1978 και αντιπρόεδρος το 1978-1979. Συμμετείχε στην Ιατρική Ομάδα για την παροχή Ιατρικής βοήθειας στη σεισμόπληκτη Καλαμάτα. Επίσης στην ομάδα συγκέντρωσης βοήθειας για το Σερβικό λαό, που οργάνωσε ο Δήμος Πατρέων το 2002 και 2003. Ήταν μέλος της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του Νομού Αχαΐας από 11.09.1986 - 06.09.1989 και Πρόεδρος της παραπάνω επιτροπής από 06.09.1989 - 10.04.1990.
Ο Χρίστος Γ. Φραγκίδης,  έδωσε γενναία μάχη με την επάρατο ασθένεια και έφυγε από τη ζωή στις 7 Φεβρουαρίου 2013.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις