Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η ομάδα SYNTHESIS 748 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Πάτρα: Η ομάδα SYNTHESIS 748 στο Δημοτικ...

Σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ

Η ομάδα σύγχρονου χορού Synthesis 748 από το Παρίσι, θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ,  την καινούργια δουλειά του Σπύρου Κουβαρά, NOVA AETAS.

Το NOVA AETAS σε σύλληψη, χορογραφία και σκηνογραφία Σπύρου Κουβαρά, πρωτότυπη μουσική Γιώργου Κουβαρά και ερμηνεία από τους Κορίνα Κοτσίρη και Σπύρο Κουβαρά, παρουσιάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Χορού της Γαλλίας τον Φεβρουάριο, στο Espace André Malraux στο Παρίσι τον Μάρτιο και στο θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου.

Το έργο:

 

Η ανεμελιά και η ανία που κερδίζουν έδαφος στο υπάρχον, το ακαθόριστο προαίσθημα ενός αγνώστου, προαναγγέλουν ότι κάτι άλλο πλησιάζει. Αυτός ο βαθμιαίος θρυμματισμός, θα διακοπεί με την ανατολή που σαν αστραπή θα παρουσιάσει μονομιάς το οικοδόμημα του νέου κόσμου. (G.F.Hegel)

Ακόμα και όταν φαίνεται πως τίποτα δε συμβαίνει, στην πραγματικότητα όλα αλλάζουν. Τα πάντα βρίσκονται σε μια σταθερή και μόνιμη διεργασία αλλαγής, κίνησης και ανάπτυξης. Το Nova Aetas είναι μια μεταφορά του κόσμου δεν είναι ο κόσμος, είναι μια εσωτερική ερμηνεία της σκέψης και έχει να κάνει περισσότερο με την αίσθηση και την καταγραφή της αίσθησης, με την νόηση και την καταγραφή της νόησης. Οι δύο χορευτές μοιάζουν να αναπαριστούν την πορεία του Είναι μέσα στον χρόνο και εξετάζουν το πως από έναν κόσμο που μετασχηματίστηκε σε αγώνα για ατομική επιβίωση μπορούμε να επανακτήσουμε το όραμα της ουτοπίας.

 

Συντελεστές:


Χορογραφία, Σκηνική Σύνθεση: Σπύρος Κουβαράς

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς

Ερμηνευτές: Κορίνα Κοτσίρη, Σπύρος Κουβαράς

Σχεδιασμός Φωτισμών: Stéphane Marc

Βίντεο: Γιάννης Τσιούσης

Κοστούμια : Mary K

LINK: http://vimeo.com/channels/synthesis748

Παραστάσεις:

 

26 και 27 Απριλίου / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΙΣ 21:30

Πλατεία Γεωργίου 17 - Πάτρα
Κρατήσεις θέσεων στο 2610 273613

Τιμή εισιτηρίου : Γενική είσοδος 10 €

 

SYNTHESIS 748

Η δουλειά μου εξετάζει εννοιολογικά ζητήματα σχετικά με την ανθρώπινη φύση, μέσω της εξερεύνησης του τραγικού και πολιτικού σώματος στη σκηνή. Με ενδιαφέρουν γενικά οι συγκρούσεις, οι αντιθέσεις, τα δίπολα και η διαλεκτική τους σχέση: Ατομικό-κοινωνικό, εξουσιαστής-εξουσιαζόμενος,  συνειδητό-ασυνείδητο, μερικό-ολικό.

Στην χορογραφική μου έρευνα εστιάζω αφενός σε μια μηχανιστική προσέγγιση της  κίνησης και αφετέρου στην καθαρή φυσικότητα της, αναζητώντας παράλληλα την σχέση-προσέγγιση του σύγχρονου χορού με τα εικαστικά και την φιλοσοφία. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το σώμα σαν καμβά, σαν αφηρημένη επιφάνεια, η κίνηση να βρίσκεται μέσα στην εικόνα και να είναι η κίνηση αυτή που δονεί την εικόνα.

 

Τα έργα της Synthesis 748 δεν διηγούνται ιστορίες. Οι σκηνικές εγκαταστάσεις, που αποτελούν πάντα και το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων, από την δημιουργία καταστάσεων και πεδίων τα οποία ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο και λιγότερο με την λογική.

Στόχος της ομάδας, είναι η καλλιέργεια ενός προσωπικού λεξιλογίου - με την ενσωμάτωση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε ερμηνευτή - που να επικεντρώνεται στην εξέλιξη μιας καινούργιας χορευτικής γλώσσας δημιουργώντας έτσι έργα υπό ένα πρίσμα υβριδικής πολλές φορές φόρμας.

(Σπύρος Κουβαράς)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture