Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Συνεχίζεται έως και το Σάββατο 26/4/2014 η έκθεση ζωγραφικής "διά...κοσμο" της Αθηνάς Σουγλέρη στην Cube Gallery της Πάτρας

Συνεχίζεται έως και το Σάββατο 26/4/2014...

Την ερχόμενη Παρασκευή μετά τις 19.30 θα πραγματοποιηθεί και ένα χάπενινγκ με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης

Την ερχόμενη Παρασκευή του Πάσχα, 25 Απριλίου 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Διά…κοσμο» της Πατρινής εικαστικής δημιουργού Αθηνάς Σουγλέρη στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη 39, κάτω από την Μαιζώνος, στην Πάτρα.

Από τις 19.30 και μετά το απόγευμα της Παρασκευής η Αθηνά Σουγλέρη θα περιμένει τους φιλότεχνους της πόλης για ένα κρασάκι στο χώρο της γκαλερί Cube για να κλείσουν μαζί την ωραία τελευταία της εικαστική δουλειά που κέρδισε τις εντυπώσεις. Εξάλλου και στην βραδιά των εγκαινίων πριν περίπου ένα μήνα, στις 27 Μαρτίου 2014, το φιλότεχνο κοινό έδωσε δυναμικό παρών και αγκάλιασε τον ξεχωριστό και πολύχρωμο ζωγραφικό "Διά…κοσμο" της Αθηνάς Σουγλέρη.

Στην έκθεση "διά...κοσμο", η Πατρινή εικαστικός παρουσιάζει τη νέα της σειρά από επιζωγραφισμένα έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων σε οικολογικό ανακυκλώσιμο χαρτί. Τα έργα ανήκουν στη ζωγραφική ενότητα «Παράλληλοι κόσμοι'».

Τα έργα της Αθηνάς Σουγλέρη, εντάσσουν τον θεατή στο προσωπικό ταξίδι της αλληλουχίας των εννοιών της. Πρόκειται για μια καθαρά εικαστική γραφή που προσδιορίζεται από τη διάδραση και εναλλαγή των διαφορετικών σχημάτων, την πανδαισία και ελευθερία του χρώματος μέσα και έξω από το περίγραμμα και στο σύνολο της δουλειάς της, προκαλεί το θεατή με το νέο τρόπο αποτύπωσης των εσωτερικών χορδών ενός οπτιμιστικού ψυχισμού.

Οι "Παράλληλοι κόσμοι" αποτελoύν το διά…κοσμο ενός φυσικού ενστίκτου που καταλήγει, μορφώνεται σε μυθικά φανταστικά και πραγματικά στοιχεία της φύσης, που μοιάζουν ίσως με φυτά, με ζώα, με όντα και γενικά με αρχέγονες μορφές ύλης, σα να κτίζεται ένας κόσμος παράλληλα με τον αρχικό.

Aυτός λοιπόν ο εικαστικός διάκοσμος παρουσιάζεται στη συγκεκριμένη έκθεση, ένας κόσμος εύρυθμος και αρμονικός ένας κόσμος μικρός και Μέγας. Ένας κόσμος που ξεκινά από το τυχαίο, το οποίο τελικά καθορίζεται από τους δικούς του νόμους, από την διαδρομή τις εμπειρίες του καθενός μας και εδώ συγκεκριμένα από το ''διάβα'' την πολυδιάστατη ύπαρξη της εικαστικού.

H Ιστορικός και κριτικός Τέχνης Αθηνά Σχινά αναφερόμενη στο έργο της Αθηνάς Σουγλέρη σχολιάζει μεταξύ άλλων πως η ζωγράφος επιδιώκει να αντικατοπτρίσει την ζωή του υποσυνειδήτου, συνδυάζοντάς την με εκείνην της φύσης, εκεί όπου ο άνθρωπος δεν αποτελεί παρά μια συνέχεια, επιφορτιζόμενη η παρουσία του με την ανάληψη ευθύνης γύρω από όσα παρατηρεί, γνωρίζει και υποθέτει, σχετικά με το περιβάλλον, αφυπνίζοντας την συνειδητότητά του.

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι και το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, το μεσημέρι.

Ώρες λειτουργίας, Πέμπτη και Παρασκευή 10.00 - 14.00 & 18.00 - 21.00

Τετάρτη και Σάββατο, 10.00 - 14.00.

Η Αθηνά Σουγλέρη είναι πολιτικός μηχανικός στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και έχει εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα. Ασχολείται με την ζωγραφική από το 1992 και επαγγελματικά πλέον, από το 2006 έως σήμερα.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Ανάμεσα τους, αυτή στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα" υπό την αιγίδα του πολιτισμικού οργανισμού, με θέμα "Τέχνη και Επιστήμη''.

Επιμελήθηκε έκθεση εργαζομένων ΕΛΤΑ στο Αττικό μετρό (Σύνταγμα), υπό την αιγίδα του υπουργείου μεταφορών. Έχει εκθέσει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός εξέδωσε για τα Μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων, εικαστικές κάρτες (Πασχαλινή και Χριστουγεννιάτικη) βασισμένες σε ζωγραφικά της έργα, όπως επίσης και τα ΕΛΤΑ σε πανελλαδική κυκλοφορία.

Πρόσφατα έκανε δύο ατομικές εκθέσεις στην Πάτρα, ενώ απασχόλησε ιδιαίτερα τον τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα τόσο με την νέα της δουλειά "παράλληλοι κόσμοι" που παρουσίασε σε in-shop ατομική έκθεση στην Coco-mat, όσο και με την αναδρομική της στο "Περί Τεχνών" με τίτλο "Συσχετίσεις" όπου παρουσίασε, τρεις διαφορετικές χρονικά θεματικές ενότητες με κοινό παρονομαστή την "προστασία του περιβάλλοντος".

Την δουλειά της έχει κάνει δεκτή ο συλλέκτης σύγχρονης τέχνης Saatchi, όπου έργα της διατίθενται online. Συνεργάζεται με την "Ηώ" αίθουσα τέχνης στην Αθήνα και την Cube Gallery, στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View