Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθηγήτρια πήγε να διδάξει σε ΕΠΑΛ μεθυσμένη!

Καθηγήτρια πήγε να διδάξει σε ΕΠΑΛ μεθυσμένη!

Την πήγαν στο νοσοκομείο!

Μεθυσμένη πήγε να διδάξει τους μαθητές μία εκπαιδευτικός σε Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ).

Βρισκόταν μάλιστα σε τέτοια κατάσταση μέθης, που χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για το περιστατικό.

Η υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) και σχετική αλληλογραφία που υπήρξε ανάμεσα στον διευθυντή ΕΠΑΛ που ανέλαβε να διενεργήσει την ΕΔΕ και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η εκπαιδευτικός.

Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ της περιοχής όπου υπηρετεί η εκπαιδευτικός (στο 1ο ΕΠΑΛ) ζήτησε από το νοσοκομείο να του παραδώσει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και την ιατρική διάγνωση για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η καθηγήτρια όταν διακομίστηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Τα στοιχεία
Επειδή, όμως, τα ιατρικά στοιχεία αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που προστατεύονται από ειδικό νομοθετικό πλαίσιο, το νοσοκομείο απευθύνθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην ΑΠΠΔ για να κρίνει εκείνη εάν επιτρέπεται ή όχι να δοθούν τα σχετικά στοιχεία.

Στην απόφαση της ΑΠΠΔ σημειώνεται ότι από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι η εκπαιδευτικός διακομίστηκε σε κατάσταση μέθης στο νοσοκομείο εν ώρα εργασίας της στο ΕΠΑΛ, από το οποίο την είχε παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ που ανέλαβε την ΕΔΕ ζήτησε από το νοσοκομείο αντίγραφα των αρχείων του, προκειμένου να κρίνει εάν διέπραξε πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις.

Η ΑΠΠΔ άναψε «πράσινο φως» για να δοθούν τα ιατρικά στοιχεία, κρίνοντας ότι δεν παραβιάζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εν όψει της ανάγκης διεξαγωγής ΕΔΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις