Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Κομμένο Άρτας

Πάτρα - Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα τη...

Θα πραγματοποιηθεί στις 28/4/2014 όπου θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου "Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ..."

Μία ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 στις 20.30 στο Σπίτι του Ηπειρώτη, στην οδό Μουρούζη 14, πλησίον της Καρόλου στην Πάτρα, με την διοργανωτική φροντίδα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου της Πάτρας.

Στην εκδήλωση με γενικό τίτλο «Ο ματωμένος γάμος της Αλεξάνδρας στο Κομμένο Άρτας και οι θηριωδίες του Ναζισμού στην Ήπειρο», θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…, μία αληθινή ιστορία». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόσκληση της βραδιάς αυτής μνήμης που συνδιοργανώνουν η Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πάτρας, «ελάτε να μνημονεύσουμε Κομμένο, να αποχαιρετήσουμε μ’ ένα δάκρυ τη νύφη Αλεξάνδρα».

Θα μιλήσουν για το βιβλίο ο φιλόλογος Κώστας Χρήστος, ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος Σ. Ε. Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών και ο ίδιος ο συγγραφέας Δημήτρης Βλαχοπάνος.

Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο επίτιμος πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Πάτρας Μανόλης Μαγκλάρας. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Ηλίας Λάμπρης τοπικός σύμβουλος στην μαρτυρική περιοχή του Κομμένου Άρτας, ο Κώστας Τσίρης πρόεδρος του Πανηπειρωτικού της Πάτρας και ο Γιάννης Παππάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων της Πάτρας.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι θα προβληθεί και δεκάλεπτο βίντεο με μαρτυρίες επιζώντων της ναζιστικής θηριωδίας, την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture