Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Κατάνυξη και ιεροπρέπεια στην περιφορά των Επιταφίων της Παντανάσσης και της Ευαγγελίστριας - Κρίμα που δεν υπήρξε συνεννόηση να συναντηθούν στην πλατεία Γεωργίου

Πάτρα - Κατάνυξη και ιεροπρέπεια στην πε...

Στην Ακολουθία του Επιταφίου στο ναό της Ευαγγελίστριας, προέστη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Παρά τον άστατο και κρύο καιρό, χιλιάδες πιστών συμμετείχαν στην ακολουθία του Ιερού Επιταφίου και στην περιφορά, σε όλες τις εκκλησίες της επικράτειας της Μητροπόλεως Πατρών.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, προέστη όπως κάθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή, της ιεράς Ακολουθίας στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας και της ιεράς Λιτανείας, στο κέντρο της Πάτρας. Παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες που μαζί με τον Πατραϊκό Λαό και προσκυνητές από άλλα μέρη που ήρθαν για τις άγιες γιορτινές μέρες του Πάσχα στην Πάτρα αλλά και Πατρινούς που επέστρεψαν στην γενέτειρα τους για λίγο, ακολούθησαν με κατάνυξη την ιερά πομπή του Επιταφίου του Ιησού Χριστού.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος στο τέλος μίλησε για την ελπίδα, την χαρά και την βεβαιότητα της νίκης εναντίον του θανάτου και της φθοράς.

Ακόμη αναφέρθηκε στην μεγάλη ευλογία που έχουμε οι Έλληνες, να είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. «Ο μέχρις Άδου ταμείων καταβάς Ιησούς Χριστός και Αναστάς εκ νεκρών, διετήρησε το γένος μας και το ανέστησε μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες μεγάλες.

Έτσι και τώρα πιασμένοι από το χέρι του Αναστάντος Κυρίου μας, θα εξέλθωμεν εις αναψυχήν, παρά τα όποια προβλήματα και τις όποιες δυσκολίες», τόνισε χαρακτηριστικά προς τους πιστούς ο κ.κ. Χρυσόστομος.

Πάντως αυτό που συζητήθηκε και σχολιάστηκε από ορισμένους είναι ότι είναι κρίμα που δεν υπήρξε μία μικρή έστω συνεννόηση από πριν ώστε να συναντιούνταν οι Επιτάφιοι των πιο κεντρικών ενοριών της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου ώστε να γινόταν μία κοινή δέηση. Αν συνέβαινε αυτό το θέαμα θα ήταν εξόχως εντυπωσιακό με τους ολάνθιστους Επιταφίους, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και τους πιστούς με τα αναμμένα κεράκια και φαναράκια.

Πιο συγκεκριμένα το αναφέρουμε αυτό μιας και φέτος η διαδρομή του Επιταφίου της ενορίας της Παντανάσσης πέρασε ακριβώς μέσα από το κέντρο της πλατείας Γεωργίου και οι ιερείς έκαναν δέηση, με τον κόσμο (συμμετείχε και η τετράφωνος ανδρική χορωδία του ναού) να πλημμυρίζει την πλατεία ενώ στη συνέχεια έστριψε στην οδό Μαιζώνος με κατεύθυνση την Δημητρίου Γούναρη, μ. Προς την πλ. Γεωργίου, στο κάτω μέρος, ερχόμενοι από την Γεροκωστοπούλου ήρθαν οι ιερείς, ο Μητροπολίτης Πατρών και ο κόσμος με τον Επιτάφιο της Ευαγγελίστριας.

Ενδεχομένως κοντά (πέρασε από την οδό Κανακάρη) να ήταν και η πομπή του ιερού Επιταφίου της ενορίας του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου που συνήθως συναντιέται με της ενορίας της Παντανάσσης.

Άλλες φορές έστω και τυχαία υπήρχε συναπάντημα των επιταφίων, γεγονός που αποτελεί μεγάλη ευλογία και χαρά για τους πιστούς. Ίσως του χρόνου καλό θα είναι εφόσον είναι εφικτό και δυνατόν, να προηγείται μία συνεννόηση μεταξύ των κεντρικών ενοριών.

Οι φωτ. είναι από το σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις