Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο κέντρο κράτησης Βόλου οι ανήλικοι που έκαναν κλοπές σε σπίτια

Πάτρα: Στο κέντρο κράτησης Βόλου οι ανήλ...

Οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Στο κέντρο κράτησης ανηλίκων Βόλου θα οδηγηθούν οι ανήλικοι ρομά που συνελήφθησαν για διάπραξη δεκάδων κλοπών σε σπίτια, στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνηέρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών συνελήφθησαν επτά ημεδαποί Ρομά, ο ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος στο Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων Βόλου Για την υπόθεση αυτή ,όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ,συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, έξι ημεδαποί, (πέντε άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας από 12 έως 43 ετών, μέλη της ομάδας.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης συμμορίας για τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της ληστείας και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τρεις ακόμα συνεργοί τους, που αναζητούνται, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 52, 19 και 17 ετών αντίστοιχα, καθώς και εννέα ακόμα άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τα τελευταία δύο χρόνια, μία ληστεία και 58 κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες. Πιο συγκεκριμένα οι κλοπές αφορούν τις περιοχές της Αγυιάς, του Ρίου, του Πλατανίου και της Παραλίας Πατρών.

Ως τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, επέλεγαν οικίες κυρίως το πρωί και το απόγευμα, που οι ένοικοι απουσίαζαν και αφού τις διερρήγνυαν, αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ ένας από τους συλληφθέντες βρίσκεται ήδη έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης ανηλίκων Βόλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις