Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Δύο Ολυμπιακά μετάλλια για την Γιαννιώτικη Κωπηλασία

Δύο Ολυμπιακά μετάλλια για την Γιαννιώτι...

Έκαναν περήφανη την Ελλάδα

Δύο Ολυμπιακά μετάλλια, τα πρώτα στην ιστορία της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας και του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων χάρισαν στην Ελλάδα, αλλά και στην πόλη οι τέσσερις νέοι αθλητές του Ν.Ο.Ι. που έλαβαν μέρος στην πρώτη Ολυμπιάδα Νέων, η οποία διεξάγεται στην Σιγκαπούρη. Μ’ αυτό τον τρόπο, έκαναν πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά τους, ανεβάζοντας παράλληλα την Γιαννιώτικη και την Ελληνική Κωπηλασία στην κορυφή του διεθνούς στερεώματος. Χθες το πρωί, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Απόστολος Λαμπρίδης και Μιχάλης Ναστόπουλος κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στον τελικό της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου με χρόνο 3.06.85, τερματίζοντας μόλις ένα δευτερόλεπτο μετά τους Σλοβένους Γκέρις και Ντομάνικο και πριν από τους Αυστραλούς Κότσραν και Γουότς που βρέθηκαν στην τρίτη θέση.

Οι Γιαννιώτες πρωταθλητές και ολυμπιονίκες, πλέον, έβαλαν με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση μία γερή υποθήκη για το μέλλον. Μάλιστα, προς τιμήν τους οι διοργανωτές έπαιξαν στα μεγάφωνα πριν την απονομή την μελωδία του Ζορμπά, ξεσηκώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τους χιλιάδες φιλάθλους που παρακολουθούσαν τους αγώνες!

Παράλληλα, τα δύο κορίτσια του Ν.Ο.Ι., η Ελένη Διαμάντη και η Λυδία Νταλαμάγκα, πήραν με το… σπαθί τους της τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό Σκιφ άνευ Νεανίδων, αποδεικνύοντας και σε αυτή την διοργάνωση πόσο σπουδαίες αθλήτριες είναι και τι μπορούν να προσφέρουν στο μέλλον.

Οι δύο Γιαννιώτισσες ολυμπιονίκες με χρόνο 3.29.37, τερμάτισαν πίσω από τα πληρώματα της Μεγάλης Βρετανίας και της Αυστραλίας. Μάλιστα η διαφορά τους με τις Αυστραλέζες αντιπάλους (3.29.34) ήταν μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου!

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των Γιαννιωτών αθλητών, των μόνων που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα της Σιγκαπούρης, στο άθλημα της Κωπηλασίας, δήλωσε χθες, μετά τους τελικούς, ο ομοσπονδιακός προπονητής Εμίλιο Ποστιλιόνε, αλλά και ο προπονητής του Ν.Ο.Ι. Παναγιώτης Ζυγούρας, που τους συνοδεύει στην μεγάλη αυτή διοργάνωση. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο αυτά μετάλλια που κατέκτησαν οι τέσσερις κωπηλάτες είναι και τα πρώτα για την Ελληνική Εθνική αποστολή στην Σιγκαπούρη.

O πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Σωτήρης Στάμος δήλωσε: «Μετά τις ολυμπιακές νίκες που είχαμε στο παρελθόν από την Τόνια Σβάϊερ, τον Παναγιώτη Μηλιώτη και την Αγγελική Γκρέμου, τέσσερα νέα αστέρια της Κωπηλασίας, αθλητές του Ν.Ο.Ι., οι Λαμπρίδης, Ναστόπουλος, Νταλαμάγκα και Διαμάντη, δόξασαν τα ελληνικά κουπιά στην πρώτη Ολυμπιάδα Νέων που διεξάγεται στην Σιγκαπούρη.

Η επιτυχία είναι ιστορική γιατί και τα δύο πληρώματα, τα αγόρια στην Δίκωπο και τα κορίτσια στο διπλό Σκιφ, κατέκτησαν αντίστοιχα την δεύτερη και τρίτη νίκη. Ο Όμιλος αισθάνεται υπερήφανος γι’ αυτά τα παιδιά, τα οποία συνεχάρη αμέσως μετά τον αγώνα και πιστεύει ότι αν προσεχθούν όπως το δικαιούνται, θα χαρίσουν στην ελληνική Κωπηλασία πολλές και μεγάλες νίκες ακόμα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports