Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

"Ραβασάκια" στους εμπόρους του Πύργου μοίρασαν άγιες μέρες οι Επιθεωρητές Εργασίας

"Ραβασάκια" στους εμπόρους του...

Η εμφάνιση των Επιθεωρητών Εργασίας, προκάλεσε τεράστιο αλαλούμ

«Παγανιά» στην αγορά του Πύργου, βγήκαν χθες υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν εφαρμόζεται στην πράξη, ένα «ανενεργό» και ξεχασμένο βασιλικό διάταγμα του 1966 (!), το οποίο ανέφερε ότι για θρησκευτικούς σκοπούς (εκκλησιασμός υπαλλήλων) τα καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή θα πρέπει να ξεκινούν τη λειτουργιά τους μετά τη 1 το μεσημέρι!

Η εμφάνιση των Επιθεωρητών Εργασίας, προκάλεσε τεράστιο αλαλούμ στους καταστηματάρχες του Πύργου καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρίσκονταν εντος των επιχειρήσεων τους και έμειναν έκπληκτοι όταν τους παρέδωσαν «ραβασάκι» με το οποίο τους καλούσαν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις εντός πέντε ημερών, μέχρι την Τρίτη του Πάσχα δηλαδή. Εξηγήσεις προκειμένου να «δικαιολογήσουν» την παρουσία τους, στα καταστήματα τους!

Το ζήτημα ωστόσο είναι, ότι δεν προηγήθηκε καμία επίσημη ενημέρωση, ούτε στον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου προκειμένου να προειδοποιήσει τους καταστηματάρχες αλλά ούτε καν στην Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων (ΕΣΕΕ).

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Γιώργος Ανδριόλας, «κάποιοι ανεύθυνο-υπεύθυνοι αποφάσισαν χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, να ξεθάψουν ένα ανενεργό βασιλικό διάταγμα, δημιουργώντας αναταραχή και αναστάτωση στην αγορά». Μάλιστα επισήμανε ότι ήδη αρκετοί καταστηματάρχες, δέχτηκαν την επίσκεψη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, και έμειναν άφωνοι όταν τους ενημέρωσαν πως θα πρέπει μέχρι την Τρίτη του Πάσχα να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις για τους λόγους που δεν είχαν κλειστό το κατάστημα τους! «Πότε οι επαγγελματίες θα μπορέσουν να λάβουν τις σχετικές νομικές συμβουλές τη στιγμή που ως γνωστόν μεσολαβεί το Μ. Σάββατο, η Κυριακή και η Δευτέρα του Πάσχα όπου τα δικηγορικά γραφεία είναι κλειστά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, θα είναι συμπαραστάτης σε όλους τους καταστηματάρχες και τους καλεί να δράσουν οργανωμένα ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν ακόμα μια αναιτιολόγητη επίθεση που δέχονται, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν και να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι πολλά καταστήματα ήταν ανοιχτά καθώς παραλάμβαναν και τακτοποιούσαν εμπορεύματα ώστε να προετοιμαστούν για την ομαλή λειτουργία τους. Γεγονός που δεν μπορεί να ελεγχθεί πρόχειρα και ούτε υπάρχει Νόμος που να απαγορεύει την προετοιμασία του καταστήματος σου».

«Δημιουργούν εμπόδια»
Παράλληλα, ο κ. Ανδριόλας, υπενθύμισε ότι παραδοσιακά, τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια, η αγορά του Πύργου όπως και οι όμορες αγορές, τη Μεγάλη Παρασκευή λειτουργούν πριν τη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το μεγάλο όγκο των ετεροδημοτών. Μάλιστα ανέφερε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος, πάντα προτείνει τα καταστήματα να κλείνουν το χρονικό διάστημα από τις 10.30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί στην αποκαθήλωση.

«Σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη κάθοδος ετεροδημοτών και πρέπει τα καταστήματα να είναι ανοιχτα έτσι ώστε να διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας μέσω της αύξησης του τζίρου κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπόδια ξεθάβοντας ένα νόμο που ποτέ δεν εφαρμόστηκε και για τον οποίο δεν υπήρξε πουθενά επίσημη ενημέρωση από κανένα αρμόδιο φορέα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά