Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρωτότυπο έργο τέχνης κατασκεύασε Αχαιός - Αντίγραφο Αρχαίου Ελληνικού αγάλματος από...γυαλί!

Πρωτότυπο έργο τέχνης κατασκεύασε Αχαιός...

Η σημαντική δημιουργία ανήκει στον γλυπτη Χαράλαμπο Οικονομόπουλο

Μετά απο μελέτη τριών χρόνων o κατασκευαστής - γλύπτης Οικονομόπουλος Χαράλαμπος ο οποίος διατηρεί κατάστημα υαλοπινάκων στην Δυτική Αχαία κατάφερε να ταρακουνήσει τα νερά της τέχνης.

Συγκεκριμένα στο εργαστήριο του στο Δήμο Δυτικής 
Αχαιας (Κάτω Αχαία) και σε συνεργασία με την εταιρεία Γεωανάλυση Α.Ε κατάφερε να υλοποιήσει αυτό που πρίν τρία χρόνια είχε οραματιστεί.

Να κατασκευάσει το πρώτο γυάλινο μασίφ άγαλμα ανα το κόσμο με ανάλυση3 χιλιοστών χωρίς σίδερα χωρίς πρόσθετα υλίκά.Και το δημιούργημά του δέν μπορεί να ήταν κάτι άλλο παρά ακριβές αντίγραφο αρχαίου Ελληνικού αγάλματος.

Ο Κούρος Βολομάνδρας,έργο 560 Π.Χ. περίπου,απέκτησε πλέον γυάλινη μορφή καθώς για πρώτη φορά κατασκευάστηκε αντίγραφό του σε φυσικές διαστάσεις.Με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών και τεχνικής σε γυαλί.

Με ίδια τεχνική κατασκευάστηκε και το τρισδιάστατο γλυπτό,αναπαριστώντας τον εγκλωβισμένο Κούρο σε γυάλινο όγκο.

Όπως μας αναφέρει ο Αχαιός γλύπτης το συγκεκριμένο έργο και ταυτόχρονα σύμβολο της Αρχαικής περιόδου ξαναφτιάχνεται 2.500 χρόνια μετά,απο γυαλί σε φυσικό μέγεθος.

Οι Έλληνες είχαν και θα έχουν τα ινία στον κόσμο της τέχνης.Ο γυάλινος Κούρος κοσμεί απο τα μέσα Ιανουαρίου την είσοδο της εταιρείας Γεωανάλυση ΑΕ όπου και παραμένει στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το αρχαίο σύμβολο της σπείρας που συμβολίζει την ανάπτυξη είναι μία απο τις βασικές αρχές που χρησιμοποίησε ο Αχαιός γλύπτης.Ευχάριστα ξαφνιάστηκε ο κόσμος της τέχνης για το δημιούργημα που η εκτέλεση του κρατείται επτασφράγιστο μυστικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture