Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Σε φιάσκο εξελίσσεται η επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου: Με ρυθμούς χελώνας το σύστημα εισροών -εκροών στα πρατήρια

Πάτρα: Σε φιάσκο εξελίσσεται η επιχείρησ...

Το σύστημα λειτουργεί στα τυφλά

Μπορεί ο νόμος για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου να έχει ψηφιστεί εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο, το σύστημα εισροών -εκροών συνεχίζει να λειτουργεί στα τυφλά με μόνο τα 500 από τα 2.200 πρατήρια που έχουν εγγραφεί πανελλαδικά στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας πληροφοριακών Συστημάτων να έχουν αρχίσει μόλις πρόσφατα να αποστέλλουν στοιχεία για τις ποσότητες καυσίμων που αγοράζουν και πωλούν.

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» οι αιτίες για την καθυστέρηση εντοπίζονται όχι μόνο στην κωλυσιεργία των αρμοδίων να τρέξουν οι διαδικασίας, αλλά και στην άρνηση μερίδας βενζινοπωλών να προσαρμοστούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη της ειδικής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί για την πρόοδο της εφαρμογής του, επιβεβαιώνουν τα μεγάλα προβλήματα στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Σε σύνολο 2.200 πρατηρίων στις περιοχές όπου ισχύει το μέτρο, δηλαδή σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ιωάννινα, τα οποία έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία Μητρώου της ΓΓΠΣ, τα 1.750 δεν στέλνουν ακόμη στοιχεία για τις ποσότητες καυσίμων που αγοράζουν και πωλούν, είτε επειδή είχαν εισαγάγει λάθος τα δεδομένα τους (αριθμό δεξαμενών, χωρητικότητας κλπ), είτε επειδή τα δοκιμαστικά τεστ της Γραμματείας για το πώς θα ανταποκριθούν οι servers της ολοκληρώθηκαν μόλις πρόσφατα είτε επειδή κωλυσιεργούν.

Ειδικότερα, υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός 1.500 πρατηριούχων που έχουν εισάγει σωστά τα δεδομένα τους, αλλά από αυτούς μόνο 500 έχουν αρχίσει να στέλνουν στοιχεία στο σύστημα.

Επίσης, 700 πρατηριούχοι εισήγαγαν λανθασμένα δεδομένα στο σύστημα και έχουν κληθεί να τα υποβάλουν διορθωμένα.

Τέλος, μερίδα περίπου 30 - 40 πρατηριούχων πανελλαδικά, δεν έχουν καν εγγραφεί στο Μητρώο. Η λίστα με αυτούς τους πρατηριούχους θα σταλεί σύντομα στο ΣΔΟΕ, είτε για την καταβολή προστίμου 50.000 ευρώ είτε για να τους αφαιρεθεί η άδεια.

 



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά