Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Καταιγισμός" καταγγελιών απο νωρίς για υπαλλήλους που προσήλθαν στην εργασία τους πριν τη 1 το μεσημέρι - Το αυτόφωρο ισχύει, αλλά δεν τηρείται

Πάτρα: "Καταιγισμός" καταγγελι...

Δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι

13:20 Το thebest.gr επικοινώνησε με την Πρόεδρο των Εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας η οποία επιβεβαιώνει ότι υπήρξαν αρκετές καταγγελίες από υπαλλήλους που οι καταστηματάρχες τους υποχρέωσαν να προσέλθουν πολύ πριν τις 13:00.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε καταστήματα στο ιστορικό κέντρο υποχρέωσαν τους υπαλλήλους τους να πάνε από τις 12:00 το κατάστημα ενώ και εκτός κέντρου υπήρχαν μαγαζιά που λειτουργούσαν από τις 10:00 το πρωί.

«Επικοινώνησα με την Αστυνομία η οποία όμως, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται συλλήψεις με αυτόφωρη διαδικασία, που ανέφεραν να τα βρουν μεταξύ τους οι έμποροι και αρνήθηκαν ουσιαστικά να εμπλακούν», τονίζει η κυρία Παναγοπούλου.

12:35 Αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο προκάλεσε η υπενθύμιση της εγκύκλιου που απειλούσε με αυτόφωρο υπαλλήλους και καταστηματάρχες που θα εργαστούν πριν από τη 1.00 μ.μ. της Μεγάλης Παρασκευής, ωστόσο στελέχη του υπουργείου Εργασίας αλλά και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ξεκαθάριζαν πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περίπτωση παραπομπής υπαλλήλων.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος «υπενθύμιζε» διατάξεις ψηφισμένες προ δεκαετιών (διάταγμα του 1966 και νόμος του 1976) για το ωράριο της συγκεκριμένης ημέρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ είπε «οι διατάξεις του νόμου μιλούν για έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων μετά την Αποκαθήλωση. Πιο παλιά η Αποκαθήλωση τέλειωνε στη 1.00 μ.μ.

Τα τελευταία χρόνια σε κάποιες περιοχές γίνεται νωρίτερα», εξηγεί ο κ. Κορκίδης: «Ας σεβαστούμε και τη θρησκεία και το νόμο. Δεν θεωρώ ότι θα δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα στην αγορά. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που θέλει να παραβιάσει τη νομοθεσία. Η αλήθεια είναι επίσης πως η συγκεκριμένη διαδικασία αυτοφώρου ξεχάστηκε να μεταρρυθμιστεί», καταλήγει.

Έγιναν ήδη καταγγελίες σήμερα στην Πάτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγη ώρα συνδικαλιστής εμπορουπάλληλος ενημέρωσε - όπως υποστηρίζει- τον εμπορικό σύλλογο και την αστυνομία για επιχείρηση στο κέντρο της Πάτρας στην οποία προσήλθαν υπάλληλοι για να εργαστούν νωρίτερα απο το προβλεπόμενο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις