Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Ζει εξαθλιωμένη έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του άνδρα της...

Ηλεία: Ζει εξαθλιωμένη έναν χρόνο μετά τ...

Με τα δυο ανήλικα παιδιά της

Έναν περίπου χρόνο μετά το δράμα του χαμού του άνδρα της, που έπεσε θύμα δολοφονίας στο Κλεινδιά Ηλείας από τον ίδιο τον ανιψιό του, η χαροκαμένη σύζυγος με τα δύο ανήλικα παιδιά της ζει σήμερα σε συνθήκες εξαθλίωσης, φιλοξενούμενη στο μικρό σπίτι που νοικιάζουν οι γονείς της στην περιοχή των Καλακεΐκων του δήμου Πύργου.

Η Ιωάννα Μπέιντο, όπως ανέφερε στο patrisnews.com, ζει τον τελευταίο χρόνο μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 5 και 2 ετών αντίστοιχα, στο σπίτι που έχουν οι γονείς της στα Καλακέικα, το οποίο ωστόσο δεν διαθέτει τους απαραίτητους χώρους για να τους φιλοξενήσει όλους μαζί.

Η ίδια, παρά το γεγονός πως έχει απευθυνθεί σε φορείς και επιχειρήσεις του Πύργου, μέχρι σήμερα δεν μπορεί να βρει κάποια εργασία ώστε να στηριχθεί οικονομικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πενταμελής πλέον οικογένεια, να τα βγάζει δύσκολα πέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά να ζουν σε συνθήκες φτώχειας καθώς οι δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούν να τους προσφέρουν τα απαραίτητα.

Είναι τραγική η εικόνα, που αντικρίζει κανείς, στο μικρό σπίτι που διαμένει η οικογένεια το οποίο αποτελείται μόλις από δύο δωμάτια. Στο ένα ζουν οι δύο γονείς της Ιωάννας και στο άλλο εκείνη με τα δύο της παιδιά.

Την απέρριψε η Πρόνοια

Ακόμα ένα πλήγμα όμως για τη νεαρή μητέρα, είναι πως εκτός από την έλλειψη εργασίας δεν μπορεί να λάβει καμία βοήθεια ούτε από την Πρόνοια του δήμου Πύργου και συνεπώς από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Όπως ανέφερε, πριν μερικές ημέρες, το Τμήμα Πρόνοιας της απάντησε αρνητικά στην αίτηση που είχε υποβάλει για στήριξη, με το σκεπτικό πως η ίδια φιλοξενείται στο σπίτι των γονιών της ο καθένας από τους οποίους έχουν ετήσιο εισόδημα 4 χιλ. ευρώ.

«Έχω κάνει αιτήσεις παντού για δουλειά και για μια οικονομική υποστήριξη αλλά όπου κι αν έχω πάει με έχουν απορρίψει. Δεν είναι εύκολο να βρω δουλειά γιατί όπου και να πάω μου κλείνουν τις πόρτες. Δεν ξέρω γιατί. Είχα πάει και στην Πρόνοια και ήμουν σίγουρη πως από εκεί κάποια βοήθεια θα πάρω για τα παιδιά και προχθές μου έστειλαν χαρτί πως με απορρίπτουν. Ο λόγος είναι ότι επειδή οι γονείς μου έχουν εισόδημα 4 χιλ. ευρώ ο κάθε ένας. Και ρωτώ αν με 4 χιλ. ευρώ που παίρνει η μητέρα μου και άλλες 4 χιλ. ευρώ που παίρνει ο πατέρας μου μπορούν να θρέψουν κι εμάς; Ζούμε σε ένα σπίτι με ενοίκιο που ίσα ίσα χωράμε να μείνουμε», ανέφερε η Ιωάννα στo patrisnews.com και τόνισε πως έχει κάνει αίτηση και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει κάποια απάντηση.

«Έχω κάνει αίτηση και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πύργου αλλά ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση. Αυτή τη στιγμή περνάμε σαν οικογένεια πάρα πολύ δύσκολα. Οι δικοί μου δεν εργάζονται. Μια φορά την εβδομάδα αν κάνει μεροκάματο ένας από τους δύο ενώ εγώ δεν εργάζομαι και ψάχνω δουλειά. Δεν ξέρω πώς θα γιορτάσουμε φέτος τις ημέρες του Πάσχα. Πριν από ένα χρόνο περίπου έχω χάσει τον άντρα μου σε δολοφονία που έγινε στο Κλεινδιά Ηλείας, τον σκότωσε ο ανιψιός του και εδώ και ένα χρόνο είναι και η ψυχολογία αλλά και η οικονομική κατάσταση που έχουμε επέλθει και παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα», εξήγησε η Ιωάννα Μπέιντο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις