Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η "Οικολογική Δυτική Ελλάδα" αναφέρει "η αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και πουθενά αλλού"

Η "Οικολογική Δυτική Ελλάδα" α...

Με αφορμή το πιθανό ενδεχόμενο, η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων να γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Η "Οικολογική Δυτική Ελλάδα" σε ανακοίνωση της, συμπαραστέκεται πλήρως στον αγώνα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων στο Παναθηναϊκό Στάδιο αντί του χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Γιώργος Κανέλλης, Γραμματέας Περιφ. Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και Επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, «η αφή της Ολυμπιακής φλόγας – και αυτό πέρα από την απόλυτα δικαιωμένη κριτική μας τοποθέτηση έναντι της εμπορευματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων- είναι υπόθεση με σημαντικό συμβολικό βάρος και σχετίζεται με την ιστορική ταυτότητα της Ηλείας και ειδικότερα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Επομένως η επιχειρούμενη, έστω και για τους Ολυμπιακού αγώνες Νέων μεταφορά της τελετής αυτής στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ένα απαράδεκτο και άκρως βλαπτικό για την ιστορική ταυτότητα της Αρχ. Ολυμπίας και κατ΄επέκταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προηγούμενο.

Γι΄ αυτό και η αποφασιστική του αντιμετώπιση είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις