Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκινάει σήμερα το φετινό Φεστιβάλ της Tribeca με την υπογραφή του Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Ξεκινάει σήμερα το φετινό Φεστιβάλ της T...

Το σινεφεστιβάλ αυτό της Ν. Υόρκης πρωτοδιοργανώθηκε το 2002

Πρεμιέρα κάνει απόψε το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Από τις 16 Απριλίου μέχρι και τις 27/4/2014, η Νέα Υόρκη θα έχει τους κινηματογραφικούς προβολείς στραμμένους πάνω της, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες και με επισκέψεις μεγάλων ονομάτων του Χόλυγουντ, από τον Τζον Φαβρό μέχρι την Νικόλ Χολοφσένερ και από τον Τζος Γουίντον μέχρι την Κόρντνεϊ Κοξ.

Η επίσημη πρεμιέρα, σήμερα θα δοθεί με το μουσικό ντοκιμαντέρ «Time Is Illmatic» (για το εμβληματικό άλμπουμ του 1994 του ράπερ Nas).

Η Τζέιν Ρόζενταλ, συνεργάτιδα του 71χρονου Αμερικανού ηθοποιού Ρόμπερτ Ντε Νίρο, μαζί με τον οποίο ίδρυσαν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca το 2002, θεωρεί ότι φέτος θα παρουσιάσουν το καλύτερο και πιο δυνατό πρόγραμμά τους.

Να θυμίσουμε ότι στο περσινό φεστιβάλ της Tribeca είχε προβληθεί και το «Πριν τα Μεσάνυχτα» που γυρίστηκε στην Μεσσηνία με την Ζιλί Ντελπί και τον Ίθαν Χωκ.

Σε συνέντευξη που έδωσαν στο Hollywood Reporter η Τζέιν Ρόζενταλ και ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο είπαν ότι «εκτός από το ότι φιλοξενούν πολλούς σκηνοθέτες που επιστρέφουν στο φεστιβάλ κι αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους» το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι επίσης πολύ δυναμικό.

Η Ρόζενταλ υπογράμμισε ακόμα πως «23 γυναίκες σκηνοθέτες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο φεστιβάλ της Tribeca φέτος» (όλες συναγωνίζονται για το ειδικό βραβείο «Νόρα Εφρον» στην μνήμη της δυναμικής Νεοϋορκέζας κινηματογραφίστριας).

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την αποψινή πρεμιέρα, όσο και με την συναυλία που θα δώσει ο Nas μετά από την προβολή. Γνωστός για την αγάπη του στη soul μουσική, ο Ντε Νίρο περιμένει με ανυπομονησία και την προβολή του work-in-progress ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Τζέιμς Μπράουν, σε σκηνοθεσία Αλεξ Γκίμπνεϊ.

Στο φετινό φεστιβάλ θα προβληθεί και η νέα ταινία "Lucky them" με την Τόνι Κολέτ σε σκηνοθεσία Μέγκαν Γκρίφιθς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture