Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To φιλμ "Ξενοδοχείο Grand Budapest" με ένα εκλεκτό καστ, συνεχίζεται έως και την Μ. Πέμπτη στα Ster Cinemas, στην Πάτρα

To φιλμ "Ξενοδοχείο Grand Budapest&...

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο, παραμυθένιο φιλμ του Γουές Άντερσον

Η νέα ταινία του ιδιαίτερου Αμερικανού σκηνοθέτη Γουές Άντερσον «Ξενοδοχείο Grand Budapest» που προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, αποδεικνύεται από τις πιο επιτυχημένες και συνάμα εμπορικές του δημιουργού της καθώς ήδη οι διεθνείς εισπράξεις της έχουν τα 104 εκατομμύρια δολάρια (μόνο στις ΗΠΑ το φιλμ έχει φτάσει τα 40 εκατομμύρια δολάρια).

Το σενάριο του φιλμ που αρέσει και στο Ελληνικό κοινό βασίζεται σε ιστορία ενός από τους διασημότερους λογοτέχνες κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου, του εβραϊκής καταγωγής Αυστριακού συγγραφέα Στέφαν Τσβάιχ («Αμόκ», «Το γράμμα μιας άγνωστης», «Σκακιστική νουβέλα» ) ο οποίος αντιπροσώπευε με το μετα-ρομαντικό πνεύμα του, τα ουμανιστικά πιστεύω του και τον απέριττο, αν και συχνά μελοδραματικό τρόπο γραψίματός του μιαν Ευρώπη, η οποία ετοιμαζόταν ν’ αλλάξει δραματικά, πατώντας και με τα δυο της πόδια στον εικοστό αιώνα.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόαραμα, προερχόμενος από ένα εντελώς διαφορετικό σύμπαν, ο Τεξανός στην καταγωγή σκηνοθέτης Γουές Άντερσον («Οικογένεια Τενενμπάουμ», «Ο Έρωτας του Φεγγαριού» ) «συναντά» τον Τσβάιχ σε ένα παράξενο ταξίδι στις Άλπεις της δεκαετίας του ’30, αντλώντας από το έργο του γερμανόφωνου συγγραφέα την έμπνευση για το «Ξενοδοχείο Grand Budapest».

Σ’ αυτό το πολυτελές κατάλυμα, ο αινιγματικός ιδιοκτήτης του Μουσταφά αφηγείται σε έναν συγγραφέα την ιστορία του και το πώς ξεκίνησε να δουλεύει εκεί ως παιδί της ρεσεψιόν κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου. Νεαρότατος Ινδός μετανάστης στη Δημοκρατία της Ζουμπρόφσκα, μεθοδικός κι αθόρυβος, ο Ζίρο Μουσταφά δεν άργησε να γίνει ο έμπιστος βοηθός του Γκουστάβ Η., του απαιτητικού, μπον βιβέρ, αλαζόνα, extra cool και απίστευτα εύγλωττου υπεύθυνου υποδοχής του ξενοδοχείου. Κι ενώ οι πολιτικοκοινωνικές αλλαγές γύρω τους είναι καταιγιστικές, ο Ζίρο και ο κ. Γκουστάβ θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια επικίνδυνη σκευωρία, η οποία περιλαμβάνει μια γιγαντιαία κληρονομιά, έναν σπανιότατο πίνακα, μερικούς βίαιους θανάτους και τελικά τον εγκλεισμό του Γκουστάβ στη φυλακή για φόνο εκ προμελέτης.

Στην ταινία που συνδυάζει το χιούμορ και την κωμωδία με κάποια δραματικά στοιχεία και μία πίκρα και νοσταλγία, παίζουν οι Ραλφ Φάινς, Τόνι Ριβολορι, Ματιέ Αμαλρίκ, Άντριεν Μπρόντι, Σαουόρς Ρόναν, Μάρεϊ Άμπραχαμ,, Χάρβεϊ Κέιτελ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Έντουαρντ Νόρτον, Λέα Σεντού, Τζουντ Λο, Όουεν Γουίλσον, Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Γουίλεμ Νταφόε, Τζέισον Σβάρτσμαν, κ.α.

Η ταινία προβάλλεται από την εταιρεία Odeon.

Πρωταγωνιστές της παραμυθένιας ταινίας είναι μια πινακοθήκη εξαιρετικά εκκεντρικών χαρακτήρων (ερμηνευμένων από 15 πρωτοκλασάτους σταρ ), οι δυσλειτουργικές σχέσεις των οποίων στριμώχνονται σε γεωμετρικά συμμετρικά πλάνα, με το «ακανόνιστο» χιούμορ να εντείνει την αίσθηση της πικάντικης παραξενιάς, όπως ανέφερε το Αθηνόραμα.

Η ταινία τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η τελευταία προβολή του φιλμ στην Πάτρα θα είναι την Μεγάλη Πέμπτη 17/4/2014.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture